Makronovi poslanici došli kod Vučića: Doneli mu jedan predlog (FOTO)

Predsednik Vučić je rekao da ga raduje predstojeća poseta predsednika Makrona Srbiji

  • 35

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanike Narodne skupštine Republike Francuske iz redova „Republika u pokretu“ Žaka Mara i Lilianu Tangi, potpredsednika i članicu skupštinskog Odbora za spoljne poslove, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da ga raduje predstojeća poseta predsednika Makrona Srbiji, koju doživljava kao potvrdu dobrih i sadržajnih bilateralnih odnosa, posebno zbog toga što do posete dolazi u godini u kojoj Srbija i Francuska obeležavaju 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

SRBIJA FRANCUSKA PARLAMENTARCI POSETA Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

On je istakao da je poslednjih godina intenziviran politički dijalog i da je vidljivo snaženje ekonomske saradnje, navodeći da više od 100 francuskih kompanija posluje u Srbiji.

Takođe je izdvojio i značaj jačanja parlamentarne saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić je francuske parlamentarce upoznao sa razlozima zastoja u dijalogu Beograda i Prištine.

SRBIJA FRANCUSKA PARLAMENTARCI POSETA Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

On je istakao da je Srbija potpuno posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, a sa ciljem postizanja kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja.

- Da bi se dijalog nastavio, neophodno je da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji - ponovio je u razgovoru predsednik Vučić.

On je zahvalio predsedniku Makronu što je, sa kancelarkom Merkel, inicirao sastanak u Berlinu, odnosno u Parizu, kao podršku dijalogu i pronalaženju rešenja za pitanje Kosova i Metohije, a samim tim i stabilnosti u regionu.

SRBIJA FRANCUSKA PARLAMENTARCI POSETA Francuska delegacija - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Predsednik Vučić je, takođe, izrazio zahvalnost Francuskoj za razumevanje stavova Srbije, kao i za podršku na evropskom putu.

Francuski parlamentarci su rekli da je cilj njihove posete da u Francuskoj i u Evropskoj uniji pobude veći interes za Zapadni Balkan, kao i da pomognu uspostavljanju evropskih vrednosti i standarda u regionu, posebno kad je reč o vladavini prava i medijskim slobodama.

Oni su predsedniku Vučiću predstavili svoj predlog da se u okviru Berlinskog procesa povede i dijalog među parlamentima iz regiona, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. jun 2019 | 13:00

    Нека се нешто покушаван нека је проблем КиМ у жижи интересовања!

  • Maja

    14. jun 2019 | 13:52

    Nadam se pozitivnom ishodu.

  • Bojan

    14. jun 2019 | 12:49

    Povezivanje i poboljsanjem odnosa,sa najacim evropskim i svetskim drzavama, i ucvrscivanje ekonomske saradnje sa istima je formula buducnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA