≫ 

"Opština Dečani zanemaruje vladavinu prava": Kosnet uputio oštre kritike Prištini

- Vlasti u Dečanima nastavljaju, uz ohrabrenje političkih saveznika - napisao je Kosnet

  • 0
Filip Kosnet

Printskrin: Youtube/U.S. Embassy Pristina Kosovo

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet kritikovao je danas lokalne vlasti u opštini Dečani, istakavši da oni nastavljaju da demonstriraju "zanemarivanje vladavine prava" radovima na putu u Dečanskoj klisuri.

- Vlasti u Dečanima nastavljaju, uz ohrabrenje političkih saveznika, da demonstriraju nepromišljeno zanemarivanje vladavine prava. Radovi na putu su završeni do ivice Specijalno zaštićene zone (SŽ) bez vidljivog obilaznog puta. Tranzitni putevi kroz SŽ su ilegalni - napisao je Kosnet na Tviteru.

 

Uprkos tome što su u maju prošle godine obustavljeni radovi na asfaltiranju postojećeg puta u Dečanskoj klisuri koji vodi do planina te opštine kao i do granice sa Crnom Gorom, a koji jednim delom prolazi kroz specijalno zaštićenu zonu, vlasti opštine Dečani su nastavile sa izgradnjom puta.

Tri godine nakon odluke Ustavnog suda da 24 hektara zemljišta pripada manastiru Dečani, opština je odlučna da je ne sprovede, uprkos pritiscima i stalnim pozivima stranih diplomata na Kosovu da se ova zemlja prenese na ime manastira, i poziva opštini da poštuje odluku suda.

Taj stav je nedavno ponovila i predstavnica Kancelarije EU na Kosovu, Natalija Apostolova, ali gradonačelnik ove opštine Baškim Ramosaj ne namerava da promeni svoj stav, makar to imalo posledice po njega, prenela je KTV.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA