• 4

Beogradu i Prištini iz Brisela poslata jasna poruka: Hitno nastavite dijalog

Maja Kocijančič je za Kohu navela da je završetak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine hitan zato što "aktuelna situacija ne samo što izaziva nesigurnost, već znači i propuštanje prilike"

  • 4

Portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič rekla je da Beograd i Priština moraju hitno da se vrate za pregovarački sto, a da zemlje članice EU, kao i SAD, još jednom pozivaju privremene institucije u Prištini da ukinu tarife na robu iz centralne Srbije.

Maja Kocijančič je za Kohu navela da je završetak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine hitan zato što "aktuelna situacija ne samo što izaziva nesigurnost, već znači i propuštanje prilike".

Kocijančičeva je podsetila da su takse razlog blokade dijaloga i istakla da "ne postoji alternativa brzom nastavku dijaloga između strana".

Maja Kocijančić

Maja Kocijančič je za Kohu navela da je završetak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine hitan zato što "aktuelna situacija ne samo što izaziva nesigurnost, već znači i propuštanje prilike"-Printksin: Tanjug

Upitana o stavu Federike Mogerini za samit u Parizu, Maja Kocijančič je rekla da nedavni sastanak u Berlinu, kao i najavljeni u Parizu mogu da predstavljaju dobru priliku za region. Dodala je da Federika Mogerini pozdravlja svaki napor da se pomogne dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

Kocijančič kaže da Srbija takođe treba da, kako navodi "uradi svoj deo", da bi bio otvoren put za dijalog. Ona je navela i da bi postizanje sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o potpunoj normalizaciji odnosa bio najbolji način da korist od ovog pomirenja ima ceo region.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Nema sta Beograd da pregovara sa Pristinom,i ubicama ,zna se zakon Srbije ,a i evropa odaje priznanja Srbiji pa stoga po ustavu Srbije ,clanice UN-a vi zapadni sticenici albanaca na tlu zemlje Srbije urazumite i spustite na zemlju te ljude,ako ih uopce mozemo tako nazvati.Zapad je iskljucivo kriv za akcije albanaca na kosovu.

  • Cika Velja

    Nismo nikom nista duzni osim da se pojavimo,a posto nismo psi da skacemo na komandu,to pojavljivanje mora da bude u okviru ljudskog dostojanstva?!?!

  • RICINUS

    Javiti Brisel da Srbija traži da joj se vrate okupirana teritorije

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima