• 18

Kolinda ne može bez Tompsona i pomena "velikosrpske agresije": Ovako Hrvati slave Dan državnosti

Puštena je i pesma Marka Perkovića Tompsona poznatog po veličanju ustaštva

  • 18

Hrvatska je danas nizom manifestacija obeležila Dan državnosti, program je počeo jutros na zagrebačkom groblju Mirogoj, a zaključen je tradicionalnim prijemom na Pantovčaku, koji je priredila predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a koji nije mogao da prođe bez pominjanja "velikosrpske agresije".

- Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političkoj geografskoj karti sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego zaista i naša. Sa posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franju Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja - rekla je Kitarović, preneo je zagrebački Večernji list.

Nedvosmisleno, rekla je predsednica, prisutnost hrvatskog imena u sedištima međunarodnih foruma i sportskim takmičenjima danas je najvidljiviji znak hrvatskih istorijskih uspeha.

- Ali, država nije samo ponos, ona je i obaveza - rekla je Kitarović i dodala da je proteklih godina u ovim prilikama često govorila o raznim konkretnim zadacima unutrašnjeg razvoja.

Za promenu danas je podsetila samo na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, problem koji, kako je rekla, traži trajno delovanje.

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović - Foto: Tanjug/AP

- Nemam dilemu da ćemo ga rešiti, mnoge smo velike i epohalne uspehe postigli na brojnim područjima. Imamo sjajne ljude. Narod, to je za mene drugo ime za optimizam. Zato čvrsto verujem u budućnost naše Hrvatske - rekla je.

Nakon njenog govora izvedena je pesma ''Dolazak Hrvata'' Marka Perkovića Tompsona, "ikone hrvatske desnice", poznatog po veličanju ustaštva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Nije vredna komentara.

  • DD

    Čuj Hrvatska njihova? Kuda Brisel okom oni skokom.

  • Ivan

    Ona je odsvirala svoje i u Hrvatskoj i u planovima za poziciju u Evropi. Takva priroda ljudskog bica ne moze da egzistira ni kad zlo preovlada.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima