≫ 

Jutki vraćen odbornički mandat: Otvoren mu put da se opet kandiduje za predsednika opštine Brus

Jeličić je osumnjičen za seksualno uznemiravanje

  • 26

Skupština opštine Brus vratila je odbornički mandat bivšem predsedniku te opštine Milutinu Jeličiću Jutki, osumnjičenom za seksualno uznemiravanje, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Jutka je nakon što je izabran za predsednika opštine vratio odbornički mandat, ali, pošto mu je mandat vraćen, on može ponovo da se kandiduje za predsednika opštine, ili za neku drugu funkciju.

Da je Jutki vraćen mandat potvrdio je za RSE nekadašnji zamenik predsednika opštine Aranđel Stojković, koji je smenjen sa te funkcije pre godinu i po dana, i koji je prisustvovao današnjoj sednici SO Brus.

Stojković već godinu dana ima sudsku odluku o vraćanju odborničkog mandata, ali je na današnjoj sednici izglasano da mu mandat ne bude vraćen. Stojković tvrdi da se to dogodilo po Jutkinom naređenju.

- Danas su vratili mandat Jeličiću, a Jeličić je prosto naredio odbornicima većine da ne glasaju za vraćanje mog mandata. Oni se ne obaziru ni na kakva pravna akta. Cirkus u Brusu se nastavlja - rekao je Stojković.

Ranije danas je predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić rekao da je da je glasanje o vraćanju mandata Jutki u skladu sa procedurom.

- Hoće li njemu biti izglasano vraćanje mandata, ja to ne mogu da vam kažem sada - rekao je Panić.

Nakon što je za RSE potvrđeno da je Jutki vraćen mandat, Panić je bio nedostupan za komentar.

Sednica lokalnog parlamenta u Brusu počela je u 11 časova.

Marija Lukić, koja je protiv Jutke pokrenula sudski postupak za polno uznemiravanje ocenila je za RSE da je ta situacija apsurdna ,jer je Jeličić smenjen na prošloj sednici, a danas mu je mandat „ekspresno vraćen“.

VIDEO Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan Pantic

    27. jun 2019 | 12:25

    Mislim da i ova Marija preteruje.Zena je evidentno zdrava,prava.Zasto je posao trazila na konto zgodnoce i izgleda? A ne neki koji vise prilici njenom intelektu?

  • RICINUS

    27. jun 2019 | 12:42

    U nekim civilizovanog državama on bi se pozdravio od politike

  • zdrav razum

    27. jun 2019 | 12:28

    Ajde sad botovi...još jednom zažmurite progutajte knedlu i podržite seksualnog prestupnika u povratku na vlast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA