Beriša uz skandalozni Ugljaninov zahtev: Podržao inicijativu za specijalni status Sandžaka

- Iskoristio sam priliku da iskreno čestitam gospodinu Ugljaninu

  • 7

Salji Beriša, nekadašnji predsednik i premijer Albanije i bivši lider opozicione Demokratske stranke, podržao je aktivnosti Bošnjačkog nacionalnog vijeća i predsednika SDA Sandžaka, Sulejmana Ugljanina na pokretanju inicijative za dobijanje specijalnog statusa tog dela Srbije.

Na sajtu BNV saopšteno je da je rukovodstvo organizacije "Kosovo za Sandžak", koja deluje u okviru tog veća, na čelu sa predsednikom Ismetom Azizijem posetilo Berišu sa kojim su, kako se navodi, razgovarali o položaju Albanaca u Sandžaku.

Beriša je tom prilikom izrazio zabrinutost zbog, kako se tvrdi, "masovnog iseljavanja, istrebljenja i asimilacije Albanaca u Sandžaku od srpskih vlasti u poslednjih 100 godina".

U saopštenju koje je objavljeno i na Berišinom zvaničnom sajtu stoji da su ga predstavnici organizacije "Kosovo za Sandžak" upoznali sa "ozbiljnim aktivnostima i naporima Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Sulejmana Ugljanina za vraćanje uskraćenih prava građanima Sandžaka i uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak".

- Iskoristio sam priliku da iskreno čestitam gospodinu Ugljaninu, sa kojim smo 90-ih godina sarađivali protiv agresije Miloševićevog režima na Bosnu i Hercegovinu i da pozovem međunarodnu zajednicu da podrži njegov projekat za Sandžak kao uslov za stabilnost i mir u regionu - naveo je Beriša.

Navodi se i da je organizaciji "Kosovo za Sandžak" u Bošnjačkom nacionalnom vijeću dodeljen konsultativno-participativni status kao organizaciji čiji su ciljevi delovanja od značaja za "zaštitu prava Bošnjaka, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, vladavinu prava i pravnu sigurnost".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЋупричанинSWE

    28. jun 2019 | 07:48

    Санџак је Рашка и називајте то подручје како треба!

  • Delija

    28. jun 2019 | 08:22

    Koji breee berisa...

  • Genije

    28. jun 2019 | 10:25

    Da li postoje takve organizacije nacinalnih manjina u Nemackoj Francuskoj USA Ako ne postoje tamo onda zabranit njihovo delivanje i kod nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA