To plasiraju oni koji su protiv proširenja EU: Jadranka Joksimović o Balkanskoj uniji

- Balkanska unija je nešto što ne odgovara realnosti

  • 1

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da ideju o Balkanskoj uniji plasiraju "one struje i krugovi" koje su protiv proširenja Evropske unije.

Ona je za televiziju Pink rekla da je Balkanska unija nešto što ne odgovara realnosti, jer su velike zemlje Balkana već u uniji, a Balkan je deo evropskog identiteta.

Ministarka je podsetila da se do 2. jula mora konstituisati Evropski parlament, a da do tada države članice EU moraju da se dogovore čiji će kadrovi sedeti na kojim mestima i da će to biti veoma važno za evropski put Srbije.

- Da li su to stranke koje će biti za proširenje, ko će biti komesar za bezbednost i proširenje zbog Briselskog dijaloga - rekla je Joksimović.

Ona je rekla da se otvaranjem poglavlja devet o finansijskim uslugama u pregovorima sa Evropskom unijom podiže konkurencija, štite korisnici i nudi novi set usluga kakve imaju građani u EU.

- To podiže konkurenciju, a to može da da bolje uslove kada je reč o bankama, osiguranju - rekla je Joksimović.

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    28. jun 2019 | 16:55

    Apsolutno nema potrebe da se obavezujemo EU.Dovoljan je ugovor o trgovini i slobodi kretanja ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA