• 53

Uprkos pretnjama iz Prištine, Đurić sa Srbima na KiM: Ovo je najbolje mesto da proslavimo Vidovdan

Podsećamo, prištinske vlasti najavljuju mogućnost hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića ukoliko ne bude poštovao prvobitno dogovoreni program posete, objavio je lajmi.net

  • 53

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić stigao je danas u Zubin potok, uprkos pretnjama iz Prištine i sastao se sa gradonačelnicima četiri opštine sa severa, ali i obratio okupljenim građanina.

Više stotina građana dočekalo je Ðurića, a on im je preneo podršku i poručio da je Kosmet najbolje mesto za proslavu Vidovdana.

- Za nas Srbe nema lakog Vidovdana. Nijedan u poslednje tri decenije njje bio, nijedan koji je prethodio. Ali, kao što su činili naši preci i mi ćemo da sačuvamo naš jezik i nacionalni identitet. A ovde, na Kosmetu, je najbolje mesto da proslavimo Vidovdan - rekao je Ðurić u obraćanju građanima.

Marko Đurić, Zubin potok, Vidovdan

Đurić - Foto: Telegraf.rs

On je dodao da želi da prenese podršku i ljubav i bratsku solidarnost čitavog srpskog naroda.

- Ono što vi ovde izdržavate vredno je divljenja i poštovanja da biste ostali i opstali na vašim ognjištima. Uprkos svim pritiscima nećemo prestati sa borbom, ni sa podrškom našem narodu, iako to mnoge nervira.

I upravo današnje otvaranje Vodovoda je primer, a ja vam donosim lepu veatvda će država Srbija nastaviti sa izgradnjom sekindarne mreže, što znači da na severu Kosmeta u česmama neće biti samo bolji pritisak nego i kvalitetnija voda.

Moja poruka vama je da čuvate jedni druge, gradite jedinstvo, da ponavljamo naš zavet i ne dozvolimo da nas bilo ko podeli, razjedini, jedne od drugih.

Država trenutno realizuje 149 projekata na Kosmetu, a do kraja godine taj broj iznosiće 350, poput ovog vodovoda, obnova škola, izgradnje privrednih kapaciteta...

Verujemo da nakon najtežih oluja dolazi lep perood, a mi Srbi smo stare čekalice. Znamo šta je bilo naše, šta je naše i šta će uvek biti naše.

Živela Srbija - završio je Ðurić, koji je potom održao sastanak sa gradonačelnicima opština sa severa Kosmeta.

Marko Đurić, gradonačelnici sever KiM, Zubin potok, Vidovdan

Sastanak sa gradonačelnicima sa severa KiM - Foto: Telegraf.rs

Ðurić će u 14 sati, kako je predvciđeno, u Svečanoj sali Rektorata Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prisustvovati svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.

I.S (Telegraf.rs)

Komentari

  • Zarko

    Ne mogu nam nista!

  • bin

    Vucic brine o Srbima na KIM.

  • Ruzica

    Srbi nikada nisu bili odlucniji da opstanu na Kosovu i odbrane svoju teriotriju,znacajno drzava utice na to ali volja naroda je neopisiva.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima