≫ 

"Ovo je poziv na uzbunu": Kancelarija za KiM reagovala na nasilje Albanaca na sastanku CEFTA

- Srbi na Kosovu i Metohiji su uz prećutno odobravanje sponzora jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, svakodnevno žrtve svih oblika bahatosti Prištine - navodi se u saopštenju Kancelarije

  • 4

Napad na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA u Valoni potvrđuje da privremene institucije u Prištini nisu sposobne za civilizovanu međunarodnu komunikaciju, te da je njihova glavna ideologija primitivizam i nasilje, a čime se oni ponose.

- Srbi na Kosovu i Metohiji su, nažalost, uz prećutno odobravanje sponzora jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, svakodnevno žrtve svih oblika bahatosti Prištine i ovo je još jedan poziv na uzbunu - navodi se u saopštenju Kancelarije.

Oni ocenjuju da je zatvaranje očiju pred osionošću Prištine dovelo do toga da predstavnici samoproglašenog Kosova smatraju da im je sve dozvoljeno i da mogu da bez ikakvih sankcija krše pravila civilizovanog ponašanja, primenjuju nasilje i neprijatnostima izlažu ne samo Srbe u južnoj pokrajini, već i visoke državne predstavnike iz regiona.

- Jasno je da ovo nije bio incident počinjen u afektu, već da je on logična posledica kontinuiranog nekažnjenog delovanja Prištine protiv svih regula međunarodnog prava i diplomatske prakse i da je delegacija samoproglašenog Kosova u Tiranu upućena sa zadatkom da na ovaj način pokaže da nije obavezana bilo kakvim pravilima civilizovanog ponašanja - navodi se u saopštenju Kancelarije.

To je, kako tvrde, šamar i Srbiji i državama regiona i Evropskoj uniji, koji, upozoravaju, ne sme ostati bez odlučnog, jasnog i konkretnog međunarodnog odgovora.

- Ovakve stvari događaju se kada se grupi u odela preobučenih terorista i kriminalaca dozvoli da se igraju politike, i ukoliko se u najskorije vreme ne prestane sa praksom gledanja kroz prste njihovim nestašlucima oni će zapaliti region - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    28. jun 2019 | 19:53

    Kako smo mi naivna nacija ! Zasto su nasi predstavnici isli u opste na taj sastanak kada vrlo dobro znaju da ce degeneri ( sipci) biti na tom sastanku zasto nisu bojkotovali CEFTA ? Kako mogu biti prisutni oni koji sprorazum CEFTA ne postuju ? Sta su degenerici trazili tamo ? .POD HITNO IM UVESTI KONTRA MERE povuci potpis sa briselskog sporazuma , ponistiti misljenje suda koji je napravio granice izmedju Srba i Srba i vratiti pregovore u UN gde ce se postovati rezolucija 1244 .traziti od UN da posalje vojnike zemalja koji nisu priznali siptare i to ce biti kraj siptarskom narko klanu.

  • iskreno

    28. jun 2019 | 21:06

    postavili granicu i kukaju odese u albaniju i kukaju e pa n e k a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA