Novi šef NALT na Kosovu: Posle 20 godina misija je na pola puta

Još puno izazova je pred nama, ali važno je da smo spremni za saradnju - rekao je Novopostavljeni šef NATO tima za savetovanje i vezu (NALT) na Kosovu

  • 3

Novopostavljeni šef NATO tima za savetovanje i vezu (NALT) na Kosovu nemački brigadni general Mihael Obernejer izjavio je danas da je posle 20 godina od dolaska snaga Alijanse misija NATO na Kosovu na pola puta.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Obernejer prilikom ceremonije preuzimanja dužnosti od dosadašnjeg šefa toga tima Uvea Bekera kazao da je svestan predstojećih izazova.

- Iako je prošlo 20 godina od našeg dolaska, naša misija je na pola puta. Još puno izazova je pred nama, ali važno je da smo spremni za saradnju. Zahvaljujem se Bekeru na odlično obavljenom poslu, speman sam da preuzmem njegovu dužnost - rekao je Obernejer.

Na ceremoniji koja je održana Beker je poručio da "predstoji još mnogo posla u procesu transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku".

Navodi se da je skupu prisustvovao i premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj koji je izneo tvrdnju da je "glavni cilj i vizija Kosova pridruživanje NATO snagama".

RTK2 navodi da je NALT zadužen za pružanje saveta i organizovanje obuke, kao i podržavanje razvoja bezbednosnih organizacija na Kosovu, a ovaj NATO tim je uspostavljen u avgusta 2016. godine.

Video: Telegraf u glavnom štabu i komandi Kfora: Postavili smo 3 ključna pitanja komandantu o bezbednosti Srba na Kosovu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    28. jun 2019 | 21:24

    Turci su bili 400 pa su dobili sut u dupe, i vama ce se desiti isto kad tad.

  • Milorad Vujicic

    30. jun 2019 | 12:32

    Mars napolje ,stoko jedna nemoralna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA