• 3

Bogoljub Karić se oglasio na Vidovdan, a nad onim što je rekao mnogi će se zamisliti

On je izložio na koji će način biti dostojni potomci Kosovskih junaka, a ne tikve bez korena

  • 3

Biznismen Bogoljub Karić oglasio se na društvenim mrežama povodom Vidovdana, a o onome što je napisao se i te kako priča.

- Dragi moji, mi Srbi nismo običan narod. Nas je Bog postavio na takvo mesto i dao nam takvu ulogu kakvu nema ni jedan drugi narod. Mi smo granica između Istoka i Zapada, ali smo istovremeno i most između njih. I zbog takvog mesta, zbog takve uloge često smo bili u žiži svetskih događanja i najčešće trpeli nesagledivo velike žrtve. I danas na veliki, sveti praznik Vidovdan, mi upravo slavimo uspomenu na najveću žrtvu u našoj istoriji, mi slavimo jedan veliki podvig, kada su naši slavni preci rešili da oni budu bedem koji će zaštititi svoju zemlju i svoj narod, a time i Evropu, da su se opredelili za herojsku smrt, pre nego za predaju, sramotu i nestanak svoga naroda - napisao je on.

Tako se rodila ta velika priča, taj mit, kakav nemaju ni mnogo veći narodi od našeg, nastavio je.

- Taj putokaz koji su nam ostavili, da između poniženja i Obraza, uvek biramo Obraz. Ali, to što su ti slavni junaci tada uradili ne bi imalo nikakvog smisla da to nisu radili za sva buduća pokolenja, pa i za ovo naše. Zato mi tu poruku i zavet koji su nam ostavili, treba da znamo da čitamo, treba da znamo da razumemo i ispoštujemo njihovu žrtvu! A njihova žrtva ima smisla samo ako smo mi, kao njihovi potomci, dostojni njihove veličine. A da li smo? I u čemu se, u današnje vreme, ogleda veličina jednog naroda? Sigurno ne spremnošću da se gine uzalud, da se umesto mozga kao oružja savremenog sveta i 21-og veka, koristi oružje za ubijanje drugih! - napomenuo je Karić, pa nastavio.

- Bićemo dostojni naslednici kosovskih junaka samo ako se ekonomski razvijamo, ako se borimo ne samo da iskorenimo nepismenost, već da nas naša deca budu još više radovala pobedama na olimpijadama znanja i nauke, ako se kulturno razvijamo i ponosimo našim piscima i režiserima, ako stanemo u red ekonomski i tehnološki visoko razvijenih naroda, ako što više slušamo, sa ponosom i suzama u očima našu himnu na sportskim borilištima širom sveta, AKO SE U SRBIJI BUDE ŠTO VIŠE RADILO, GRADILO I RAĐALO! - naveo je Bogoljub Karić.

- Situacija u našoj zemlji danas nije laka! Treba još mnogo da radimo! I upravo nam ovakvi putokazi, kao što je veliki praznik Vidovdan, pokazuju da mi nismo samo slučajni prolaznici na ovoj zemlji, da nismo "tikva bez korena" već da se ugledamo na svoje pretke i nastavimo njihov podvig, novim sredstvima i pameću, i ostavimo svoj trag i putokaz novim genrracijama kso što su kosovski junaci ostavili nama! Ovu pesmu VIDOVDAN peva naša Hafa Karić, ako imate vremena poslušajte... Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Savo

    Deda Rako. Kroci svojom nogom glavom i telom na Kosovo i tamo ostani pa brani sta hoces. Nas ostale ostavi na miru. Vase pameti ima i za izvoz. Idi brate i povedi sve svoje na Kosovo i ne vracajre se. Brani se do sudnjega dana.

  • DEDA RAKA

    Ima čovek šta da kaže - većina se sa njim slaže. A "tikve bez korena" mogu samo da laju - jer drugo ne znaju ! Kosovo je srpsko srce, majka - Metohija, OLOŠ jeste svaki Srbin koji to pobija. Pogledajte u rodeslov ako ga imate, gde je vaša dedovima dal' uopšte znate.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima