• 82

Momir Bulatović umro je danas od posledica srčanog udara

Preminuo u 63. godini

  • 82

Nekadašnji premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović (63) i predsednik Crne Gore preminuo je danas u selu Raći, u Kučima. Prema nezvaničnim informacijama, umro je od srčanog udara.

Momir Bulatović je bio jedan od retkih doslednjih političara na ovim prostorima, koji se istinski borio za zajedništvo Srbije i Crne Gore. Narod ga je izabrao kao prvog predsednik Crne Gore.

Bulatović je rođen 1956. godine u Beogradu, osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Zadru, u Hrvatskoj. Ekonomski fakultet je završio u Podgorici, gde i magistrirao 1986. godine. Doktorsku disertaciju iz oblasti menadžmenta odbranio je na Evropskom univerzitetu u Beogradu 2006. godine. Na istom univerzitetu je izabran u zvanje redovnog profesora.

Objavio je više desetina naučnih i stručnih radova iz političke ekonomije i međunarodnih odnosa. Napisao je i više knjiga. Poslednja je Ekonomija i demokratija – držati glavu iznad (Podgorica, 2011).

U oblasti publicistike, autor je knjiga: Manje od igre – više od života (1991); Crna Gora – ekološka država (1996); Pravila ćutanja (2004) i Neizgovorena odbrana (2006).

Bio je predsednik Predsedništva SR Crne Gore od 1990. do 1992, predsednik Republike Crne Gore od 1993. do 1998. i predsednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije od 1998. do 2000. godine.

Osnivač je DPS-a, SNP-a i NSS-a, a iz politike se povukao 2001.

Nakon bavljenja politikom posvetio se privatnom biznisu i stručnom usavršavanju.

Poslednji put viđen je u javnosti na sahrani Mirjane Marković u aprilu.

VIDEO: Momir Bulatović traži aboliciju za porodicu Milošević

(Telegraf.rs/Borba)

Komentari

  • Republika Srpska

    Pocivaj u miru Bozjem Momire Bulatovicu,laka ti zemlja bila.Bio si castan covjek.Ostaces u srcu i sjecanju cijelog srpskog naroda.Pozdravi nam Slobu.Hvala ti za sve.

  • Partizanovac

    Neka ti je večna slava i hvala dobri čoveče i veliki Predsedniče! Uz Predsednika Miloševića, najveći branioče jugoslovenske, crnogorske i srpske državnosti!

  • D.Bajic

    Castan covjek! Bog ti rajsko naselje dao!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima