Na severu Kosova zatvorene sve prodavnice u znak protesta zbog taksi

Akcija privrednika počela je spontano, pošto su jedan po jedan ostajali bez robe

  • 26

U znak protesta zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, zatvorene su sve prehrambene trgovine, radnje, dućani i kiosci s robom na severu Kosova i Metohije.

Ne rade pekare, niti drugi ugostiteljski objekti. Građani su ovih dana pravili zalihe, a predsednik Udruženja privrednika na severu KiM Radoš Petrović kaže za RTS da će ova mera biti na snazi sve dok Priština ne ukine takse.

- Upozoravali smo da ne možemo da poslujemo ovako sa taksama i evo šta se dešava. Dok traju takse, dok ne možemo da nabavljamo robu normalno i radimo kao normalan svet, ovo će trajati - rekao je Petrović, govoreći za Dnevnik RTS-a.

Ukazuje da je ova akcija privrednika počela spontano, pošto su jedan po jedan ostajali bez robe.

- Svi su se solidarisali, nije fer da neko radi a neko ne - naglašava predsednik Udruženja privrednika na severu KiM.

Podseća da iz vlasti u Beogradu postoji obećanje da žitelje severa KiM neće ostaviti gladne i poziva međunarodnu zajednicu da se što pre uključi u rešavanje problema.

Priština je takse od 100 odsto uvela pre više od sedam meseci. Međunarodnoj zajednici upućeni su iz Beograda brojni apeli, pr

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    1. jul 2019 | 11:34

    Kad u kuci nema domacina albanska OVK teroristi kolo vode !. Ovakva ponizenja ce da budu vecno dok god Srpsko-Ruska vojska neudje na celo Nato EU vojno okupiranu juznu Srbiju Kosovo i Metohiju i ne protera ili potpouno unisti neorijatelja!

  • Tamara

    1. jul 2019 | 09:50

    Znaju srbi sta rade napred se zakopcavaju ne kao ova obrezana neispitana plemena od pozadi

  • Kosivka

    1. jul 2019 | 11:40

    MZ@ Ne laži. Rafovi prazni,brašna ni ta lek. Izdaju recept a lekova nema u državnim apotekama. Srbi dugo trpe svaku vrstu maltretiranja od Šiptara,ali je prelilo čašu. Srbijo,pomagali ste svima,jedini vi možete I hoćete pomoći sada Srbima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA