Haradinaj stigao u Pariz: Otkriven cilj posete Francuskoj (FOTO)

Hardinaj bi danas trebalo da se sastane sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Kristofom Kastanerom

  • 10

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Hardinaj će danas u Parizu, kako prenose prištinski mediji pokušati da dobije podršku za viznu liberalizaciju za tzv Kosovo. Kako prenosi prištinska Epoka, Haradinaj je rekao da je tzv Kosovo ispunilo uslove i da "od Evrope očekuje da donese istu odluku kao Nemačka i podrži viznu liberalizaciju”.

Hardinaj bi danas trebalo da se sastane sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Kristofom Kastanerom, a već se sreo sa Martom de Sidrak, zamenikom predsednika francuskog Senata i predsednikom grupe prijateljstva sa zapadnim Balkanom.

- Naglasio sam posvećenost Kosova da se krene ka integraciji u evroatlantske strukture i da bude deo veće evropske porodice, sa punim dužnostima i obavezama. Mi smatramo Francusku prijateljem Kosova i ova veza između naših država čini angažovanje prijatelja iz obe zemlje još jačim. Naglasio sam činjenicu da Kosovo trenutno očekuje aktivniju podršku u finalizaciji ostvarivanja prava svojih građana da se slobodno kreću po Evropi - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sastao u Berlinu početkom prošlog meseca i po okončanju tog sastanka izjavio da mu je, kada je reč o vizama,Merkelova prenela da je „Nemačka završila svoj deo posla po tom pitanju“ i da podržava slobodno kretanje građana Kosova.

U zvaničnom saopštenju iz Kancelarija Merkelove, posle ovog susreta nije pomenuto pitanje vizne liberalizacije, već samo da su Haradinaj i Merkel razgovarali o konačnom sporazumu između Beograda i Prištine i normalizaciji odnosa dve strane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    1. jul 2019 | 13:02

    Mozda trazi da uradi plasticnu operaciju,ziva karikatura.

  • Putin R.S

    1. jul 2019 | 12:10

    Tu je pun kofer sa dolarima jer je poznato da su Francuzi zadnjih godina jako podmitljivi postali jer ih savetuje veliki srbomrzac Bernard Kushner.

  • Др

    1. jul 2019 | 13:47

    Можда се Французи предомисле, па га овај пут испоруче!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA