Makronov šamar Srbiji i Balkanu: Odbijam svako proširenje pre duboke reforme EU

On je nakon maratonskih razgovora o imenovanjima za top pozicije u EU izjavio da nemogućnost dogovora između EU 28 dovodi u pitanje kredibilitet Unije i daje sliku Evrope kao neozbiljne

  • 15

Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovao je odustvo dogovora u okviru EU o raspodeli vodećih fukcija u Uniji i ponovo pozvao na institucionalnu reformu Unije.

- Moramo da pojednostavimo procedure kako bismo na brži, snažniji i demokratičniji način zajedno napredovali. U tom smilu skeptičan sam u vezi s pričama o tome da je budućnost EU u novom proširenju, a u situaciji kada vidimo da nas 28 ne možemo da se dogovorimo. Odbijam svako proširenje pre duboke institucionalne reforme EU - poručio je Makron.

On je nakon maratonskih razgovora o imenovanjima za top pozicije u EU izjavio da nemogućnost dogovora između EU 28 dovodi u pitanje kredibilitet Unije i daje sliku Evrope kao neozbiljne.

- Niko ne može da bude zadovoljan onim što je rezultat nakon mnogo sati razgovora. Podele su političke prirode, među Evropskom narodnom partijom, ali i geografske unutar Saveta - primetio je francuski predsednik, koji očekuje da će sutrašnji sastanak doneti pomake neophodne da bi se došlo do dogovora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beast

    1. jul 2019 | 14:56

    Samo bi brze naselili evropske zemlje. Cine nam uslugu. Vidite sa Hrvatskom sta se desava pola zemlje ode u Nemačku.

  • Lusi

    1. jul 2019 | 14:47

    "Mnogo babica, kilava deca"!

  • Avram

    1. jul 2019 | 15:56

    Kakav samar ,pa ovo je sjajna vest za Srbiju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA