Vučić uputio saučešće Putinu povodom žrtava stravičnih poplava

Srbija je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pomogne, jer, ono što imamo, uvek možemo da od srca podelimo sa prijateljima - naveo je predsednik u pismu

  • 95

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, povodom žrtava poplava u Irkutskoj oblasti, navodeći da je Srbija, u okviru svojih mogućnosti, spremna da pomogne.

- Primite iskreno saučešće zbog žrtava velikih poplava koje su pogodile Irkutsku oblast. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete izraze dubokog saosećanja, a povređenim najbolje želje za brz oporavak - naveo je Vučić.

On je stanovnicima oblasti pogođenoj poplavama u teškim trenucima uputio reči ohrabrenja i podrške da se izbore sa posledicama prirodne katastrofe.

- Srbija je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pomogne, jer, ono što imamo, uvek možemo da od srca podelimo sa prijateljima - naveo je predsednik u pismu.

On je istakao da Srbija ne zaboravlja da su joj, kada je pre pet godina bila pogođena katastrofalnim poplavama, pomogli i prijatelji iz Rusije.

Kako je naveo, Srbija će uvek duboko ceniti požrtvovanost ruskih spasilaca, koji su, rizikujući svoje živote, tada prvi pritekli u pomoć.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dubravka Koprivica

    2. jul 2019 | 12:03

    Rusija je uvek bila tu za nas, kao i mi za nju.

  • fretg

    2. jul 2019 | 11:31

    Teškim situacijama vidiš ko su ti pravi prijatelji.

  • Boka

    2. jul 2019 | 22:02

    Vremenske neprilike umeju bas da budu surove.. Žao mi je nastradalih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA