Albanci strepe zbog mogućeg dolaska ovog političara na mesto šefa diplomatije EU: Ko je Žozep Borel?

Portal Politiko navodi da bi španski ministar spoljnih poslova ukoliko bude izabran na mesto novog šefa EU diplomatije bio i novi posrednik u dijalogu Srbije i Kosova koji za cilj ima normalizaciju odnosa

  • 3

Ukoliko Žozep Borel bude izabran na mesto šefa diplomatije EU, to bi moglo da dovede do komplikacija zbog činjenice da Španija ne priznaje Kosovo, navodi Politiko.

U okviru bloga koji se bavi EU samitom i imenovanjima na vodeće pozicije EU institucija evropski portal Politiko navodi da bi španski ministar spoljnih poslova ukoliko bude izabran na mesto novog šefa EU diplomatije bio i novi posrednik u dijalogu Srbije i Kosova koji za cilj ima normalizaciju odnosa.

- Komplikacije vezne za moguće Borelovo imenovanje, pored optužbi za pronevereni novac i loše poslovanje nemačke ministarke Ursule fon der Lajen, samo su još jedna primer koji govori u prilog tome da EU lideri nisu potpunosti razmotrili posledice svojih izbora - navodi Politiko.

U tekstu se navodi i da Španija ne priznaje nezavisnost Kosova zbog sopstvene zabrinutosti u vezi sa separatističkim pokretimaa, uključujući i onaj u Kataloniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    2. jul 2019 | 22:12

    Strepe arnauti vec dvsdeset godina jer znaju da su na tudjoj svetoj zemlji i da ce srpska vojska kad tad da ih u albaniju stera.

  • Aca

    2. jul 2019 | 20:42

    Ja se nadam najboljem, ali je činjenica da po pitanju Kosova najviše uticaj ima Amerika, tako da sumnjam da će se nešto menjati. Istina je da je Španiji itekako u interesu da Kosovo nikada ne bude prava država. Ako bi svi morali da se pomire sa tim da je Kosovo država, onda bi i Španija morala da se pomiri sa tim da je Katalonija država. U svakom slučaju, hvala Španiji što je zadržala stav da je Kosovo deo Srbije.

  • Др

    2. jul 2019 | 21:29

    Па, господо из Европе, немојте онда да нервирате Шиптаре, знате како си они осетљиви!!!Изаберите неког Француза, Енглеза, Немца....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA