≫ 

Đilas kritikovao gradske projekte, iz SNS-a mu odgovorili: Blaćenje je jeftino prikupljanje poena

Pristalice i predstavnici Saveza za Srbiju kritikovali su gradske projekte, a iz SNS-a su stigli oštri odgovori

  • 6
Marko Stojčić, Dragan Djilas Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Youtube/TVKopernikus

Predstavnici i pristalice Saveza za Srbiju ponovo su danas kritikovali gradske projekte, a ovoga puta tema je bila pešačka pasarela između Beogradske tvrđave i Savskog keja, za koju su naveli da je besmislen projekat i da je umesto toga za prelazak građana dovoljno napraviti pešački prelaz. Marko Stojčić, član Glavnog odbora SNS im je ekspresno odgovorio i rekao da je "funkcionalnost pasarele iznad Beton hale neosporna a vrednost 45 puta manja od vrednosti monstruoznog objekta iste namene koji je bivša vlast htela da napravi na tom mestu".

Predstavnici i pristalice Saveza za Srbiji su u Bulevaru vojvode Bojovića, ispod pasarele, na kolovoz nalepili improvizovani pešački prelaz čime su želeli da pokažu da je, kako tvrde, pasarela besmislen projekat i da je umesto toga za prelazak građana bilo dovoljno napraviti pešački prelaz.

- Danas smo pokazali da je umesto pasarele koja košta skoro dva miliona evra bilo dovoljno napraviti pešački prelaz koji sve sa znacima može da košta maksimum 2.000 evra - rekao je Dragan Đilas.

Na ovu izjavu Đilasa, reagovao je Stojčić, koji je kazao, da je apsurdno pričati o funkcinalnosti pasarele kao i da je ona glavna pešačka i biciklistička zelena veza starog jezgra sa Savom i svim rekreativnim sadržajima koje grade.

Pasarela je, dodao je Stojčić, koji je i glavni urbanista Beograda, dokazano i umetničko delo jednog od najznačajnijih svetskih vajara Ričarda Dikona, koji će 11. ili 13. oktobra doći na njeno svečano otvaranje.

- Sreća je da umetnik takvog kalibra učestvuje u projektu 45 puta jeftinijem od monstruozno velikog objekta kakav je bivša vlast htela da izgradi iznad Beton hale - kazao je Stojčić i dodao da je taj objekat koji bi koštao 45 puta više u funkcionalnom smislu bio isto što i pasarela koju gradi aktuelna vlast.

Tvrdnja Saveza da je pasarela nepotrebna jer više nema pruge je besmislica, rekao je Stojčić i dodao da je ona važna ljudima s posebnim potrebama i biciklistima da siđu do šetališta i pešacima koji ne mogu da pređu frekventan Bulevar vojvode Bojovića.

SRBIJA SKUPSTINA GRADA SEDNICA Aleksandar Mirković - Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Aleksandar Mirković, takođe iz SNS, dodao da su kritike na račun pasarele i svega što vlast gradi "dokaz kako najgori gradonačelnik u istoriji Beograda Dragan Ðilas koristi sve da pokuša da sakrije neposobnost i činjenicu da ništa, ama baš ništa, nije uradio dobro za grad i građane Beograd".

Mirković je ocenio da Ðlasu, Vuku Jeremiću, Bošku Obradoviću i ostalim pripadnicima "tog interesnog Saveza ne preostaje ništa drugo, kada nemaju rezultate, nego da lošim spinovima, nezobilnim izjavama i blaćenjem svega što se dobro pokušaju da prikupe neki jeftin politički poen".

Predstavnici Saveza za Srbiju, na čelu sa Ðilasom ocenili su danas da je umesto pasarele koja košta skoro dva miliona evra bilo dovoljno napraviti pešački prelaz koji sve sa znacima može da košta 2.000 evra.

Pasarela će imati dve celine - prvu na Savskom keju sa zavojitom rampom, liftom i skulpturom na vrhu, i drugu - pešački most iznad Bulevara vojvode Bojovića, koji je povezan sa zelenom padinom na obodu Beogradske tvrđave i parkingom na krovu Beton hale.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    3. jul 2019 | 15:24

    Како не схватате! ? Све критике су у ствари жал за влашћу, јер сада нису на “ извору” где се окреће велика лова!

  • Marina

    3. jul 2019 | 15:12

    Posla sam preneli dan sa Kalemedana do pasarele. Toliko je ono ruzno, a zavrsavas se nekim metalnom ko da je neki privremeni objekat. A tek to sto sene uklapa u celinu. A i ovaj glavni arhitekta u biografiji ima projektovanje decijih igrališta. Dajte nam neki ozbiljniji projekat ako ga ima.

  • Lol

    3. jul 2019 | 15:47

    Pogledati klip iz 2011 i videti na sta su licili danasnji funkcioneri i lideri sns-a pa uporediti kako danas izgledaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA