Dolovac na sastanku sa generalnim tužiocem Bugarske: U fokusu nastavak saradnje dva tužilaštva

Republički javni tužilac Republike Srbije i Generalni tužilac Republike Bugarske su naglasili važnost nastavka saradnje koja ima značaj imajući u vidu činjenicu da se u značajnom obimu susreću sa istim ili sličnim oblicima kriminala

  • 0
Zagorka Dolovac i Sotir Cacarov Foto: rjt.gov.rs

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je primila u radnu posetu Generalnog tužioca Republike Bugarske, Sotira Cacarova, koji zajedno sa delegacijom Generalnog tužilaštva boravi u našoj zemlji od 3. do 5. jula ove godine.

Republički javni tužilac Republike Srbije i Generalni tužilac Republike Bugarske su i ovom prilikom naglasili važnost nastavka odlične saradnje naših tužilaštava, koja ima poseban značaj imajući u vidu činjenicu da su naše dve zemlje susedne i da se u značajnom obimu susreću sa istim ili sličnim oblicima kriminala, posebno onog koji se tiče nelegalnih migracija, trgovine ljudima, trgovine narkoticima i oružjem, kao i drugih manifestacija organizovanog i ozbiljnog prekograničnog kriminala.

Tokom radne posete Generalni tužilac Republike Bugarske, Sotir Cacarov, je potvrdio posvećenost bugarskih tužilaca saradnji sa svojim kolegama u Srbiji, te podvukao značaj nastavka daljih tužilačkih i pravosudnih integracija naših organa u institucije Evropske Unije koje se strateški i operativno bave suzbijanjem i gonjenjem kriminala u svim oblastima kriminaliteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA