"Ovo se nije slučajno desilo baš danas": Dačić o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na KiM

- Pošto su naš narod na Kosovu i Metohiji ostavili bez lekova i hleba, braneći svoje sulude takse, ovom zabranom praktično žele da ga još više izoluju od bilo kakvog uticaja Beograda - rekao je Dačić

  • 38

Odluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na Kosovo je potez bez presedana i još jedan šamar, ne Beogradu već pre svega Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici, koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Pošto su naš narod na Kosovu i Metohiji ostavili bez lekova i hleba, braneći svoje sulude takse, ovom zabranom praktično žele da ga još više izoluju od bilo kakvog uticaja Beograda - rekao je Dačić za Novosti.

On tvrdi i da termin za ovaj potez - nije slučajan.

- Sve su ovo uradili samo dva dana nakon potpisivanja sporazuma između takozvanog Kosova i Albanije kojim se dve strane praktično obavezuju na vođenje zajedničke spoljne politike. Taj ugovor je armatura u temeljima ''velike Albanije" koju nesmetano zidaju u srcu Evrope, dok se istovremeno srpskim zvaničnicima zabranjuje da se kreću po teritoriji sopstvene države - naveo je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bern

    4. jul 2019 | 12:30

    Ako nikako drugačije ne možete ovaj problem da rešite onda priznajte njihovu državu i normalizujte odnose ,nama liberalnim je dosta sukoba,vaših priča,žrtava,...,pogledajte šta pametnije rade ako neznate šta treba.

  • haj

    4. jul 2019 | 12:26

    U pravu je kosovo nema krize na kosovu ima svega samo sto ovi politicari lazu svoj narod i obecavaj him zlatna brda ni jednom politicaru iz srbije nebi dozvolijo na kosovo dok ne svate daje kosovo drzava

  • ugljesa

    4. jul 2019 | 13:17

    polako siptari stezu obruc mogu srbi da se pakuju polako da ih vucic smesti u kolektivne centre vucicu je samo vazno da taj narod dole ne pruzi otpor da mora da se ukljuci u sukob od toga strepi najvise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA