≫ 

Čestitke i zahvalnost za podršku Srbiji na evropskom putu: Vučić uputio pismo novom premijeru Grčke

Čestitku prenosimo u celosti

  • 64

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novom premijeru Republike Grčke Kirijakosu Micotakisu. Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Grčke Srbiji na evropskom putu.

Čestitku prenosimo u celosti:

- Primite iskrene čestitke povodom pobede na parlamentarnim izborima, kao i najbolje želje da Vam snažna volja i predan rad donesu mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti predsednika Vlade, na dobrobit Republike Grčke i prijateljskog grčkog naroda.

Uveren sam da ćete, kao premijer Grčke, a posebno kao potomak Elefteriosa Venizelosa i sin Konstantina Micotakisa, osvedočenih prijatelja srpskog naroda, nastaviti sa svojom podrškom Srbiji i biti posvećeni saradnji naših dveju zemalja.

Vekovne veze i prijateljstvo Srbije i Grčke, kao i srpskog i grčkog naroda, odlikuju se bliskošću i čvrstinom i prožeti su međusobnim poštovanjem i razumevanjem, a potvrđeni primerima solidarnosti u najtežim istorijskim trenucima. Nadam se da ćemo njihov razvoj nastaviti, na obostranu korist, i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, kako bismo u ovoj godini, u kojoj obeležavamo 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, saradnju unapredili do nivoa strateškog partnerstva.

Aleksandar Vucic, Kirijakos Micotakis Kirijakos Micotakis i Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Želim ovom prilikom da kažem da mi je čast što je Srbija dobila poverenje da postane deo Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, jer taj format saradnje smatram veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, kao i društveni i ekonomski razvoj Srbije. Zato želim da istaknem da smo, u skladu sa politikom Srbije da promoviše politiku mira i saradnje u regionu, spremni i za druge multilateralne formate saradnje u interesu političke stabilnosti i ekonomskog razvoja.

Dozvolite mi da izrazim zahvalnost na podršci Grčke našem evropskom putu, kao i da naglasim da, zbog dosledne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i pomoći u zaštiti njenih suštinskih državnih i nacionalnih interesa, Vaša zemlja uživa najveće poštovanje srpskog naroda. Verujem da ste se u to uverili i prilikom Vaših ranijih poseta Srbiji, kada ste u Beograd dolazili kao lider Nove demokratije, sestrinske partije Srpske napredne stranke, čiji sam predsednik, i koja Vašu pobedu na parlamentarnim izborima doživljava kao pobedu svih nas iz porodice Evropske narodne partije.

Želeći Vam dobro zdravlje i ličnu sreću, u očekivanju našeg skorog ponovnog susreta, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze mog dubokog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića premijeru Micotakisu.

Predsednik Aleksandar Vučić je uputio i pismo dosadašnjem premijeru Aleksisu Ciprasu, izražavajuću mu zahvalnost na, kako je rekao, "doprinosu dobroj saradnji Srbije i Grčke, koji je pružio kao predsednik grčke Vlade, obavljajući tu časnu i zahtevnu dužnost predano i odlučno".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EMILIJA

    8. jul 2019 | 13:39

    Predsednik se uvek trudi da svakome oda pocast, i ukaze paznju, tako treba i da nastavi.

  • Kiki

    8. jul 2019 | 14:33

    Srbija i Grčka vekovnih prijatelji i saradnici.

  • Ljubomir

    8. jul 2019 | 19:53

    Sa Grčkom imamo odlične odnose i sigurno će tako biti i u budućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA