≫ 

Predsednika Albanije baš briga za Tačija: Meta dolazi u Sarajevo

Prethodno je učešće na samitu otkazala Priština

  • 4

Predsednik Albanije Iljir Meta prisustvovaće u ponedeljak svečanoj večeri u sklopu samita Procesa saradnje jugoistočne Evrope u Sarajevu, a u utorak će prisustvovati i susretu na nivou predsednika na Jahorini, potvrdio je za RSE Metin savetnik za regiju i dijasporu, ambasador Fljamur Gaši.

Ministar spoljnih poslova Albanije, Gent Cakaj, prethodno je saopštio da je Tirana, u znak solidarnosti s Prištinom otkazala učešće na samitu SEECP-a, pre svega zbog odnosa organizatora prema Hašimu Tačiju.

Gaši kaže da Meta, međutim, nije otkazao svoje učešće.

Cakaj nije prisustvovao današnjem susretu ministara spoljnih poslova, čime je otvoren dvodnevni samit.

Prethodno je učešće na samitu otkazala Priština. Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači objavio da je uprkos "volji i spremnosti" da učestvuje na samitu, odlučio da ne dođe u Sarajevo zbog, kako je naveo, "ponižavajućeg poziva sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva BiH".

Inače, ovo nije prvi put da Priština otkazuje učešća na događajima u BiH. U maju je Tači odustao od učestvovanja na samitu u Sarajevu u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

VIDE - Bivši operativac CIA za Balkan: Dajte Kosovo i tražite Republiku Srpsku

(Telegraf.rs/Slobodna Evropa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA