Lukač: BiH ne želi da podigne optužnicu zbog napada na Vučića

Lukač je, kako je prenela ATV, rekao da taj slučaj napada na predsednika Vučića nije u nadležnosti MUP-a Srpske

  • 9

Na nivou države BiH ne postoji želja da se podigne optužnica za slučaj napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici pre četiri godine, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

On je novinarima u Banjaluci rekao da smatra da za optužnicu ima materijala za taj slučaj napada na Vučića.

Lukač je, kako je prenela ATV, rekao da taj slučaj napada na predsednika Vučića nije u nadležnosti MUP-a Srpske.

Tog 11. jula 2015., Vučić je kao tadašnji premijer Srbije prisustvovao komemoraciji u Memorijalnom centru u Potočarima, kod Srebrenice, a nakon toga je na ulazu u groblje, gde je trebalo da oda poštu žrtvama najpre pogođen kamenom u lice i tom prilikom lakše povređen i slomljene su mu naočare.

Na njega je nasrnula razularena masa, ali su Vučić i ljudi iz pratnje evakusani, dok su, uz pogrdne povike, prema njima leteli cipele, falše pune vode i kamenje.

Inspiratori i počinoci ovog napada do danas nisu identifiovani niti je pokretan bilo kakav postupak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    8. jul 2019 | 15:59

    Treba biti uporan i insistirati da se optužnica podigne jer bi u svakoj normalnoj državi to tako i bilo! Sreća pa nije bilo nekih većih posledica po našeg precednika od strane tih maloumnih ljudi!

  • salko

    8. jul 2019 | 20:45

    11jula duz cijelog puta od Srebrenice ,Bratunca,itd na svakih dvadesetak metara stoje organi reda sa obiljezjima RS-a.U samim Potocarima sto u civilu sto u uniformi ne zna im se ni broj.Tog 11-og sam bio u Potocarima i vidio napad,istina sa vece udaljenosti.Nemoguce je da se ne zna pored tolikog obezbjedjenja ko je to uradio.Ako su to uradili muslimani koji su dosli na dzenazu,onda se postavlja pitanje zasto ne objave imena kad su dostupni pravosudnim organima RS-a u cijoj je Srebrenica nadleznosti.Jos je bilo izjava da su tu prepoznati neki bivsi borci Nasera Orica.Jos samo da neko izjavi da oni imaju zastitu u RS-u,pa da konfuzija bude potpuna.Napad na predsjednika Vucica se nije smio nikako desiti i ne treba se pravit naivan i bezobrazan pa reci njegovi su ga napali.Ali dajte vise ta imena,pa kakva je to sluzba bezbjednosti.Jos postoje i snimci BHRT-a.Pa ko tu sta sakriva??

  • Kole

    8. jul 2019 | 17:30

    Za obezbedenje je bila zaduzena policija Republike Srpske. Pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA