≫ 

Rešavanje slučaja braće Bitići je prioritet u našim odnosima: Saopštenje ambasade SAD

Saopštenje je postavljeno i na Tviter nalog ambasade

  • 5

Ambasada SAD u Srbiji danas je na zvaničnom sajtu objavila saopštenje povodom 20. godišnjice ubistva braće Bitići, u kojem se navodi da "vlada SAD ponovo poziva srpske vlasti da reše ovaj slučaj".

- Danas obeležavamo turobnu godišnjicu. Pre 20 godina, Illi, Agron i Mehmet Bitići su odvedeni iz policijske stanice i predati u nadležnost srpskih specijalnih policijskih jedinica. Dve godine kasnije, tela ova tri američka državljana pronađena su u Petrovom Selu u istočnoj Srbiji u bazi koju je kontrolisala jednica pod komandom Gurija Radosavljevića - piše u saopštenju.

U njemu dalje stoji da su "ruke žrtava bile vezane iza leđa i da je svaki muškarac upucan u glavu".

Braca Bitići Braća Bitići - Foto: MUP Srbije

- Iako je prošlo 20 godina, njihova ubistva i dalje nisu na pravi način i u potpunosti istražena. Njihove smrti su nešto što se ne može i neće zaboraviti. Postizanje pravde oko braće Bitići ostaje prioritet u našem bilateralnom odnosu sa Srbijom. Vlada SAD ponovo poziva srpske vlasti, koje su tokom godina obećavale da će pomoći u ovom slučaju, da reše ovaj slučaj - zaključuje se u tekstu.

Saopštenje je postavljeno i na Tviter nalog ambasade uz poruku da su "pre 20 godina trojica američke braće ubijena od strane specijalnih jedinica srpske policije" i da "do današnjeg dana niko nije kažnjen za ubistvo počinjeno od strane onih koji treba da sprovode zakon", a saopštenje je retvitovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    9. jul 2019 | 08:49

    3200 убијених цивила, хиљаде рањених, 150 тона уранијума бачених на једну суверену државу, хиљаде касетних бомби које и данас прете, милијарде долара ратне штете, уништена привреда, болести које су и данас, а и наредних сто година, последице уништавања једног народа, будући тихи геноцид, поготово над српском децом....то су ствари које се не заборављају, а не покушај амнестије тројице ликвидираних терориста у регуларној полицијској акцији.

  • Brka bre

    9. jul 2019 | 08:44

    Kada ce ameri da odgovaraju za nasu neduznu decu kada saunas bambardovali ubice jedne fuj.

  • Jaca

    9. jul 2019 | 10:32

    Prioritet je kazniti one koji su ubili američke državljane, a oni otišli hiljadu km daleko da ubijaju Srbe..?! A srpska policija jeste radila svoj posao i sprovodila zakon - branila SVOJE gradjane u SVOJOJ zemlji!!! Treba ovim Amerikancima, nadmenim zlikovcima, sasuti istinu u lice, a ne dodvoravati im se stalno..Amerika je zlo ove planete!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA