Tužilaštvo bez dovoljno dokaza: Srbinu iz Male Kruše ukinut pritvor

Tužilaštvo ima pravo žalbe na to rešenje u roku od 24 sata, međutim mala je šansa da ona bude usvojena

  • 0

Specijalni sud u Prištini ukinuo je pritvor Milošu Petkoviću, kojeg tzv. kosovsko tužilaštvo sumnjiči za ratne zločine nad civilnim stanovništvom u selu Mala Kruša u opštini Orahovac, jer tužilaštvo nije podnelo dovoljno dokaza za svoje tvrdnje.

To je Tanjugu rekao Petkovićev branilac, advokat Ljubinko Todorović.

Tužilaštvo ima pravo žalbe na to rešenje u roku od 24 sata, međutim mala je šansa da ona bude usvojena, a odluka suda promenjena, budući da je sudija pustio osumnjičenog koji nema prebivalište na Kosovu i Metohiji.

Advokat Todorović je istakao da je prijava protiv Petkovića bila "lažna", o čemu govori i odustajanje tri navodna svedoka od davanja iskaza.

Ovaj postupak je u fazi istrage kosovskog tužilaštva, bez podignute optužnice. Petković je bio uhapšen u Mađarskoj 6. septembra 2018. godine po međunarodnoj poternici koju je izdao Euleks.

Iz Mađarske je izručen Prištini 17. maja 2019. što je, kako prenose mediji, bio prvi slučaj izručenja od kada su ti organi od Euleksa preuzeli procese ratnih zločina.

Petković je od tada do juče bio u zatvoru u Podujevu, a sada je pušten na slobodu.

Rodom je iz Male Kruše, a sada živi u centralnoj Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA