≫ 

Ja vas volim, mi smo takvi prijatelji, kako su mogli da me tako shvate: Borisov se pravdao Brnabić

Istakao je da nikada nije imao loše namere prema Srbiji i da nije želeo da se meša u unutrašnje poslove

  • 4
Docek delegacija sefova zemalja ucesnica samita procesa saradnje zemalja jugoistocne evrope Foto: Slobodan Miljević

Premijer Bugarske Bojko Borisov obratio se, nakon sinoćnje večere učesnika Samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i objasnio da je njegova izjava u Poznanju pogrešno shvaćena.

- Ja vas toliko volim, mi smo takvi prijatelji, kako su mogli da me tako shvate... Uvek sam govorio ''oni moraju da se pozabave Kosovom''. Nikada nisam govorio ništa drugo. A sada pozivamo ambasadore... A ja ništa nisam rekao - objasnio je Borisov Brnabić, prenosi Sputnjik.

Istakao je da nikada nije imao loše namere prema Srbiji i da nije želeo da se meša u unutrašnje poslove.

Docek delegacija sefova zemalja ucesnica samita procesa saradnje zemalja jugoistocne evrope Borisov i Brnabić - Foto: Slobodan Miljević

- Bila si tamo (u Poznanju). . . Ja se vraćam, a on (Ivica Dačić) kaže da ne treba da delim savete šefu diplomatije... A ja imam najbolje namere prema njemu - objasnio je Borisov.

Borisov je ranije rekao da bi budući visoki predstavnik za spoljnnu i odbrambenu politiku EU Žozep Borel trebalo da zastupa stav cele Unije, bez obzira što Španija ne priznaje Kosovo.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić reagovao je i ukazao da stav EU nije da je Kosovo nezavisna država i da Borisov mora da poštuje taj stav, a ne da deli savete budućem šefu evropske diplomatije.

BRNABIĆ: STAVILI SMO TAČKU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je stavljena tačka na nesporazume u vezi sa izjavom premijera Bugarske Bojka Borisova o kosovskoj nezavisnosti.

Bugarska je veliki partner Srbije, istakla je Brnabić i dodala da nema potrebe za tenzijama i zatezanjem odnosa izmeđe dve zemlje.

Ona je novinarima na Jahorini, gde je učestvovala na plenarnoj sednici Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSJIE), rekla da je predsednik Aleksandar Vučić uspostavio dobre odnose pre svega sa premijerom Borisovom i da je njeno kao predsednice Vlade Srbije da sada te odnose čuva.

- Imamo stvarno dobre odnose i nema potrebe za tenzijama i zatezanjem tih odnosa. Imamo dosta zajedničkih projekata i samo tako treba da nastavimo. Stavili smo tačku - kaže Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    9. jul 2019 | 12:25

    Brnabic je Hrvatica a ne Srpkinja

  • Jovano jovanke

    9. jul 2019 | 13:02

    Da li znate sta je kljuc pomirenja u regionu i smanjenja tenzija? Ne znate? Mediji su kljuc pomirenja ili tenzija! Pogledajte bombasticne naslove novina i shvaticete da prema odredjenim narodima imate samo negativne stavove, cesto izvadjene iz konteksta, uglavnom su takvi naslovi prema svim komsijama. I onda se stvara tenzija da su svi protiv Srba, dok prema nekim drugima nema ni jedan jedini tekst u negativnom kontekstu.. dok se to ne promijeni nema mrdanja i bicemo na ivici sukoba..ali i to nekome odgovara i nekome je i to zivotni cilj i politika koju zastupa.. Pogledajte naslove medija u regionu i u Srbiji i bice vam jasno o cemu pricam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA