≫ 

Srpski specijalci i pripadnici Legije stranaca uz Makrona u Beogradu: Neverovatne mere bezbednosti

Više od 4.000 policajaca, oko 100 francuskih bezbednjaka, snajperisti, specijalci iz srpske vojske i policije, blokada ulica, auto-puta, tako će izgledati glavni grad tokom posete francuskog lidera

  • 4

Jedan od najčuvanijih lidera sveta, predsednik Francuske Emanuel Makron, dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 15. i 16. jula, tokom koje će u srpskoj prestonici vladati neverovatne mere bezbednosti, od prisustva pripadnika francuske elitne borbene jedinice Legije stranaca do velikog broja srpskih specijalaca.

Sasvim je jasno da će tom prilikom mere bezbednosti biti podignute na najviši mogući nivo, kao što je to bio slučaj i prilikom drugih poseta zvaničnika srpskoj prestonici.

Više od 4.000 policajaca, oko 100 francuskih bezbednjaka, snajperisti, specijalci iz srpske vojske i policije, blokada ulica, auto-puta, tako će izgledati glavni grad tokom posete francuskog lidera.

Prilikom Makronovih putovanja, u organizaciju su uključeni francuski i bezbednjaci, a jedna grupa je već stigla u Srbiju, gde je u saradnji sa pripadnicima srpskih bezbednosnih snaga, detaljno radila na pripremanju plana zaštite. Njihov posao je da detaljno provere sve tačke rute kojom će se kretati francuski predsednik.

Aleksandar Vučić, Emanuel Makron Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Jedna od bezbednosnih mera je i zatvaranje prozora u stanovima, u zgradama koje se nalaze na ruti kojom će prolaziti francuski predsednik, pa i navlačenje zavesa. Šahtovi će biti zavareni, a biće pojačana kontrola kretanja pešaka, kao i internet komunikacija, što je deo standardnog protokola prilikom posete visokih zvaničnika.

PLAN POSETE

Emanuel Makron u Beograd dolazi 15. jula, a vraća se sledećeg dana. Prvog dana posete on će na Aerodromu "Nikola Tesla" otkriti ploču kojom će se obeležiti početak procesa modernizacije aerodroma koji je preuzela francuska kompanija "Vansi". Zatim će mu biti priređen svečani doček ispred Palate "Srbija", potom sledi tet-a-tet razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a potom konferencija za medije.

Aleksandar Vučić, Emanuel Makron Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Potom će biti održan sastanak dveju delegacija, a potom će francuski predsednik posetiti Novo groblje, spomenik braniocima Beograda, Kalemegdan i Spomenik zahvalnosti Francuskoj, gde se očekuje da veliki broj građana dođe da pozdravi Makrona. Na kraju dana Vučić će prirediti večeru u njegovu čast.

Drugog dana, Makron će sam obilaziti prestonicu, pa sa Vučićem razgovarati sa mladima iz regionalnog omladinskog centra, a zatim će imati susret sa nekoliko istaknutih umetnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA