≫ 

Godišnjica pokušaja atentata na Vučića u Srebrenici

Ka delegaciji iz Beograda poletele su kamenice, flaše s vodom, cipele...

  • 77

Na današnji dan pre četiri godine dogodio se šokantan napad na tadašnjeg predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice, gde je otišao da oda poštu žrtvama Srebrenice.

Podsetimo, atentat je pokušan u 12.50 časova, u Potočarima kada se dogodio incident u kojem je masa okupljenih probila zaštitnu ogradu i krenula ka tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću i njegovoj pratnji.

Ka delegaciji iz Beograda poletele su kamenice, flaše s vodom, cipele... Kamenicama je gađana kolona, u kojoj se nalazio tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić, dok je napuštala Memorijalni centar u Potočarima.

Nakon zvaničnog dela komemorativnog skupa, u trenutku dok su predstavnici delegacija polagali ljiljane na spomen-obeležje, Vučić je napadnut iz mase raznim predmetima. Na TV snimcima N1 tada je viđen i transparent "Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana". Iz dela mase bačen je i neidentifikovani predmet...

Vučićevo obezbeđenje odmah je reagovalo, za razliku od obezbeđenja skupa koje nije mrdnulo. Do danas niko nije odgovarao za ovaj skandalozni napad na državnika druge države.

Jedan član delegacije pokušao je da zaštiti Vučića kišobranom, ali ono što malo ko zna jeste da je on to odbio!

U tom trenutku reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je potom pozvao mnoge prisutne da ostanu dostojanstveni u svom bolu, a Vučić je nezaštićen kao da se ništa ne dešava nastavio kroz masu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, KZŠ, Palata Srbije, štrajk Aleksandar Vulin - Foto: Milena Đorđević

"NEPRONALAŽENJE NALOGODAVCA NAPADA NA VUČIĆA NESPOSOBNOST ILI ZLA NAMERA"

Ni posle četiri godine ne zna se ko je hteo da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, što ukazuje na potrebu da se zapitamo da li je u pitanju nesposbnost ili zla namera, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin ističe da tokom protekle četiri godine nismo čuli tu prostu i jednostavnu istinu - ko je pokušao da ga ubije, kao što nismo čuli ni ko su inspiratori ni nalogodavci.

- Za te četiri godine slušali smo česte napade, kritike, lekcije, ali nam niko iz Bosne i Hercegovine nije rekao ko je pokušao da ga ubije i nismo čuli ni jedno jedino izvini - izjavio je ministar Vulin.

- Ako za četiri godine niste u stanju da pronađete nijednog nalogodavca, ili bar nekoga od učesnika u sramnom pokušaju atentata na predsednika Vučića, onda moramo da se zapitamo da li je u pitanju nesposobnost ili je u pitanju zla namera - rekao je ministar Vulin.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA