Zaev i Vučić razmenili poruke posle prevare ruskih komičara

- Mi nikada nismo imali detalje pregovaračkog procesa Beograda i Prištine - izjavio je Zaev

  • 1

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i da je razmenio poruke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je preneto Tanjugu iz kabineta Zaeva on je to jutros izjavio medijima u Skoplju povodom razgovora sa ruskim komičarima, od kojih se jedan predstavio kao ukrajinski predsednik Petar Porošenko kome je poverio navodni plan Vučica i Tačija o razmeni teritorija. Kako je rekao, Tači je od njega tražio objašnjenje povodom te izjave.

- Mi nikada nismo imali detalje pregovaračkog procesa Beograda i Prištine. Zapravo i Tači i Vučić znaju da mi to ne znamo, jer ne razmenjujemo informacije o tome - rekao je Zaev.

Danas ranije predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je sinoć telefonski razgovarao sa makedonskim premijerom u cilju razjašnjenja izjave vezane za navodni dogovor Tačija i Vučića o razmeni teritorija, koje je Zaev poverio navodnom predsedniku Ukrajine Petru Porošenku.

Tači je izjavio da je tokom 20. minutnog razgovara Zaev rekao da je bio žrtva prevare, a da je izjavu koju je dao u vezi navodnog dogovora između kosovskog i srpskog predsednika o razmeni teritorija, "bila zasnovana na glasinama, dezinformacijama i podacima koje je objavio Sputnjik i drugi ruski mediji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    19. jul 2019 | 13:43

    Zaev prvo razgovarao sa ruskim, a potom i sa srpskim komičarem, hhh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA