Saopšteno kada će Makron sleteti u Beograd, ali i gde će se sa Vučićem obratiti građanima

Srbija je jedina zemlja u regionu u koju Makron dolazi - rekla je Vasiljević

  • 40

Odluka da se francuski predsednik Emanuel Makron obrati građanima na Kalemegdanu govori dovoljno o bliskosti dva naroda i značaju koji on pridaje poseti Beogradu, rekla je večeras savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

- Srbija je jedina zemlja u regionu u koju Makron dolazi - rekla je Vasiljević za TV Prva.

Kako je navela, planirano je da Makron sleti na aerodrom Nikola Tesla u ponedeljak oko 15 časova nakon čega je predviđeno da zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem otkrije tablu kojom će obeležiti početak procesa modernizacije aerodroma kojim već rukovodi francuska kompanija Vansi.

Kako je predviđeno, svečani doček biće ispred Palate Srbije. Dva predsednika razgovaraće najpre u četiri oka a zatim sledi sastanak delegacija.

Prvog dana posete Vučić i Makron položiće vence na Spomen-kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, i obići spomenik Milunki Savić, najodlikovanije žene Prvog svetskog rata koja je ponela i francuski Orden Legije časti.

- Nakon toga idemo na Kalemegdan gde će biti položeni venci na spomenik zahvalnosti Francuske i tu će se dvojica predsednika obratiti okupljenim građanima, očekuje se da će biti više hiljada građana - rekla je Vasiljević.

Suzana Vasiljević, savetnica za medije premijera Srbije Vasiljević - Foto: Milena Đorđević

Makron će, kako je dodala, prespavati u Beogradu i biće gost na privatnoj večeri koju predsednik Vučić organizuje u jednom od državnih objekata.

Makronovu posetu Beogradu pratiće veliki broj domaćih, regionalnih i francuskih medija a obraćanje dva predsednika prenosiće i francuska i srpska nacionalna televizija

Akreditovano je 700 medija, a Vasiljević kaže da neće biti moguće šetati se sa lokacije na lokaciju zbog velikog broja ljudi i velikih mera bezbednosti te da će samo određeni broj novinara moći da prati svo vreme posetu.

Drugog dana posete planirano je nekoliko događaja posredstvom ambasade Francuske, a predviđeno je da dvojica predsednika razgovaraju i sa mladima regiona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    12. jul 2019 | 21:23

    Makron je uvideo da probleme na Balkanu ne pravi Beograd već Priština.

  • Gaga

    12. jul 2019 | 21:44

    Naklonost francuskog predsednika će biti značajan korak u napretku Srbije.

  • Zoka

    12. jul 2019 | 21:27

    Verujem da će Makronova poseta doprineti još boljoj saradnji Srbije i Francuske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA