• 0

Državna uprava u v.d. stanju: 207 službenika privremeno na funkciji

Reč je o pomoćnicima ministara, sekretarima ministarstava, direktorima i drugim rukovodiocima kancelarija, uprava, agencija, inspektorata...

  • 0

Status vršioca dužnosti trenutno ima 207 državnih službenika na položaju, objavila je "Politika", pozivajući se na Službu za upravljanje kadrovima Vlade Srbije (SUK).

U toj službi, piše list, nije precizirano koliko ih je ukupno, ali prema ranijim podacima, u državnoj administraciji je oko 370 službenika na položaju.

Reč je o pomoćnicima ministara, sekretarima ministarstava, direktorima i drugim rukovodiocima kancelarija, uprava, agencija, inspektorata...

Svih 11 pomoćnika ministra finansija, recimo, u ovom trenutku su u v.d. stanju, kao i sekretar ovog ministarstva i direktori šest od ukupno sedam njegovih uprava.

Jedino direktorka Poreske uprave Dragana Marković nema "v.d" ispred svoje funkcije.

List navodi i da su u Ministarstvu spoljnih poslova dva pomoćnika, oba vršioci dužnosti, a u Ministarstvu odbrane je jedan, i on je u v.d. stanju, a takve službenike na položaju imaju i u Ministarstvu za evropske integracije, pa i u samoj Službi za upravljanje kadrovima.

Na pitanje povodom toga što je najkasnije 1. jula, prema izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima iz decembra prošle godine, trebalo da prestane v.d. stanje onima koji su do 1. januara bili u tom statusu, u SUK kažu da su pokrenuta 64 konkursa za popunjavanje položaja, a očekuje se da će se uskoro pokrenuti postupci za popunjavanje svih položaja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima