≫ 

Pozvaću Srbe u Americi da glasaju za Trampa: Dodik o susretima čelnika RS sa administracijom SAD

Bez obzira što trpim posledice zbog podrške njemu i što mi je američka administracija sa kojom i on sam ima problema, uvela sankcije, misim da je dobro da on ponovo pobedi na izborima - rekao je Dodik

  • 12
Milorad Dodik Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će pozvati Srbe u Americi da glasaju za Donalda Trampa za novi mandat na predsedničkim izborima i navodi da ga je uvek podržavao iako mu je američka administracija uvela sankcije.

Dodik je u intervjuu za izdanje lista Danas od ponedeljka rekao da u kontinuitetu podržava Trampa i da misli da je "realan, racionalan političar" i veliki lider koji je Americi vratio ekonomsku stabilnost. ;

- Bez obzira što trpim posledice zbog podrške njemu i što mi je američka administracija sa kojom i on sam ima problema, uvela sankcije, misim da je dobro da on ponovo pobedi na izborima - rekao je Dodik.

Dodao je da će kada dođe vreme poslati poruku svim Srbima koji imaju pravo glasa u Americi i kojima je važno šta on kaže, da glasaju za Trampa.

Milorad Dodik Dodik - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Danas podseća da je Dodik uz mađarskog premijera Viktora Orbana jedini zvaničnik sa ovih prostora koji je pružio javnu podršku Trampu tokom kampanje za predsedničke izbore 2016. godine.

Dodik je rekao da je predstavnici Republike Srpske treba da se sreću sa važnim ljudima američke administracije i da mogu da iznesu svoje stavove, povodom nedavnog susreta predsednice RS Željke Cvijanović sa zvaničnicom SAD Lornom Kuper.

- To samo govori o jednom novom pristupu po kojem novi članovi američke administracije pokušavaju da što više slušaju, umesto da ne slušajući nikoga nameću svoja rešenja, kako je to činila stara administracija. Zato me raduju takvi sastanci i podržavam ih - rekao je on.

Dodik je rekao da ne zna kada bi mogao da bude formiran Savet ministara BiH ali da misli da ako postoje krivci za to stanje onda su to oni koji su mislili da mogu da sruše "veliku" Jugoslaviju, a da na prostoru BiH potom naprave "malu" Jugoslaviju.

- To je problem koji mi vučemo 20 godina, međusobno se trveći ubačeni u njihove 'laboratorije za vežbanje' gde nestručne diplomate iz inostranstva dolaze i vežbaju na BiH - rekao je on.

Osvrćući se na tvrdnje člana Predsedništva BiH Željka Komšića da "vlasti u Srbiji prećutno ili direktno podržavaju srebrenički genocid" Dodik je rekao da Komšić govori da Srbija remeti situaciju kada je reč o BiH a ne pominje da nije rešen pokušaj ubistva predsednika Aleksandra Vučića u Potočarima pre nekoliko godina.

Po njegovim rečima, Komšić "stalno nešto ljuti i s nečim se ne slaže" ali time ne doprinosi rešenju.

- Srbija je nesumnjivo najznačajnija i najveća država na ovim prostorima kao što se i pokazalo u poslednjim godinama, zbilja je garant stabilnosti celog regiona. BiH je tu usputna priča i zato se Komšić i slični 'zaleću' na Srbiju - rekao je Dodik.

VIDEO: BiH je promašena investicija: Dodik za Telegraf o intervjuu šefa CIA za Balkan

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA