Ðilas: Na vreme smo pisali Ambasadi Francuske

Savez izražava uverenje da Emanuel Makron nije dobio molbu "iz tehničkih razloga"

  • 60

Dragan Ðilas demantuje danas predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji je rekao da se u Beogradu ne sastaje sa srpskom opozicijom, jer nisu na vreme dostavili Ambasadi molbu.

Ðilas je na tviteru objavio fotografiju dopisa SZS upućenu ambasadoru Francuske Frederiku Mondoloniju, na kojem je datum 9. juli, a Savez za Srbiju u današnjem saopštenju navodi da je i predat istog dana.

Savez izražava uverenje da Emanuel Makron nije dobio molbu "iz tehničkih razloga", te da je reč o "nenamernom diplomatskom nesporazumu".

Savez za Srbiju će, navodi se, imati mogućnost da svoje viđenje stanja u Srbiji, kao i situacije u regionu predstavi "najužem timu predsednika Makrona".

Susret Vučića i Makrona, inače, SzS je ocenio kao Vučićevu zloupotrebu funkcije šefa države "za svoje stranačke interese" i za "poslovne kombinacije".

Predsednik Francuske Makron izjavio je juče, odgvarajući na pitanje novinara zašto nije pristao da se sastane sa liderima opozicije u Srbiji tokom posete, da je pismo sa zahtevom za taj sastanak stiglo kasno.

- Juče je bio naš nacionalni praznik i oni su svi bili prisutni u našoj ambasadi na prijemu. Pre pisma koje je jutros poslato našem amabasadoru nikakvo pismo nije stiglo. Jutros je stiglo pismo. Nisam to mogao da prihvatim pošto je već bio spreman program i tada sam već kretao za Beograd - rekao je Makron.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivo

    16. jul 2019 | 12:45

    Opet laži i laži. A šta uopšte opozicija ima pametno da razgovara sa Makronom, kakvu politiku da predstavi.

  • Nesa

    16. jul 2019 | 11:24

    Nije lako Djilasu, nije hehehe

  • Ana

    16. jul 2019 | 12:06

    Opozicija nema sta da predstavi svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA