≫ 

EU nastavlja da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine: Vučić se sastao sa Fabricijem (FOTO)

Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji

  • 47
VUCIC FABRICI SASTANAK

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi.

Vučić je zahvalio na podršci koju EU pruža Srbiji, istakavši da je Unija najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje više od 60 odsto robne razmene.

VUCIC FABRICI SASTANAK

Aleksandar Vučić i Sem Fabrici - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Srbija mora da nastavi svoj evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovođenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu u EU - istakao je predsednik Vučić.

Ambasador Fabrici je naglasio da će delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.

VUCIC FABRICI SASTANAK

Sem Fabrici - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić i Fabrici su razmotrili i preporuke iz poslednjeg Izveštaja Evropske komisije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i sprovođenja preporuka.

VIDEO Vučić: Na KiM ću u septembru ili oktobru, da pokažemo šta smo učinili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA