Vučić pozvan da prisustvuje svečanoj ceremoniji krunisanja novog japanskog cara (FOTO)

Predsednik Vučić je ambasadoru Marujami rekao da mu je čast da prihvati poziv da u oktobru prisustvuje zvaničnoj ceremoniji krunisanja i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo uspeha, u korist napretka Japana

  • 45
JAPAN AMBASADOR VUCIC

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Japana Đunićija Marujamu i još jednom poželeo japanskom narodu da im Reiva era, koja je počela stupanjem cara Naruhita na carski presto, donese mir, sreću, harmoniju i blagostanje.

Predsednik Vučić je ambasadoru Marujami rekao da mu je čast da prihvati poziv da u oktobru prisustvuje zvaničnoj ceremoniji krunisanja i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo uspeha, u korist napretka Japana.

JAPAN AMBASADOR VUCIC

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je istakao da je prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Šinzo Abea dala snažan podsticaj za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, ali i uspostavljanja jačih veza u svim drugim oblastima od obostranog interesa.

Vučić je izrazio nadu da će i njegova poseta Japanu doprineti da se bilateralni odnosi uspešno razvijaju, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

Predsednik Srbije i ambasador Marujama su razgovarali o tekućim zajedničkim projektima, izrazivši zadovoljstvo njihovim dobrim napretkom, kao i mogućim budućim projektima.

JAPAN AMBASADOR VUCIC

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador Marujama je preneo da japanske kompanije, koje već posluju u Srbiji, nameravaju da povećaju obim proizvodnje, kao i broj zaposlenih, izrazivši nadu da će njihovo dobro iskustvo i zadovoljstvo uslovima poslovanja doprineti dolasku drugih investitora iz Japana.

On je potvrdio da se povećava njihovo interesovanje za ulaganje u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    16. jul 2019 | 20:22

    Predsednik Vučić je rado viđen gost u većem delu sveta.

  • Dragan

    16. jul 2019 | 21:56

    Lepe vesti

  • Viki

    16. jul 2019 | 19:14

    Zahvaljujuci Vucicu, Srbija je ostvarila sjajne odnose sa brojnim svetskim silama, a medju kojima je sigurno i Japan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA