≫ 

Bastać kaže da ne da SC Milan Gale Muškatirović, iz SNS poručuju: Pokazaćemo mu kako se uspešno radi

Polemika predsednika opštine Stari grad i naprednjaka

  • 2
Marko Bastać i Luka Petrović

Foto: Tanjug/"STA RADITE BRE- MARKO BASTAC"/stari-grad.sns.org.rs

Predsednik opsstine Stari grad Marko Bastać kaže da neće dozvoliti primopredaju u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović". Na ovu njegovu najavu reagovao je Luka Petrović, član Predsedništva Srpske napredne stranke. On je kritikovao Bastaćevu odluku i pozvao ga da se ugleda na rukovodstvo opštine Vračar.

Bastać je novinarima rekao da ga je opština Stari grad ovlastila da bude predsednik komisije za primopredaju, ali, kaže, nikom neće dozvoliti da uđe "u posed bazena".

Bastać tvrdi da je odluka Skupštine grada Beograda o preuzimanju SC "Milan Gale Muškatirović" "osveta zamenika gradonačelnika Gorana Vesića", te da je to učinjeno pozivanjem na član zakona po kome sportski centri nemaju pravo da dobijaju prihod od zakupa poslovnog prostora, već prihodi moraju da idu Gradu Beogradu.

- Ako je to tako, onda to treba sprovesti na svim opštinama, ne samo u Starom gradu - rekao je Bastać.

Luka Petrović, član Predsedništva Srpske napredne stranke, s druge strane, kritikuje Bastaća zbog pomenute izjave i poziva ga da se ugleda na rukovodstvo opštine Vračar.

- Mi ćemo da mu pokažemo kako može da se uspešno vodi ovaj biser koji imamo na Starom gradu, jer jedino što zna on i njegov šef Dragan Ðilas je da pljačkaju i otimaju, samo što Ðilas to radi sa stotinama miliona evra, a Bastać sa stotinama miliona dinara - naveo je Petrović u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Petrović podseća da je rukovodstvo Vračara pozdravilo potez grada koji je preuzeo njihov Sportski centar, te navodi da Bastać "opet pravi od sebe klovna sa besmislenim konferencijama".

- Zna on da mu je SRC Milan Gale Muškatirović bio plen iz kog je finansirao sebe i svoju družinu. Utvrđeno je da su Bastać i njegovi saradnici bacili milione na logo firme, da je Milan Gale Muškatirović potrošio više od 40 miliona dinara na sumnjive nabavke. Godišnje plaćaju 4 miliona dinara za usluge kol centra, za štampanje materijala 10 miliona, za instaliranje sistema kontrole i naplate 18 miliona. Radnicima kasne plate, mnogi su napustili posao. Bastać je uzeo kredit od 50 miliona dinara po osnovu založene imovine koja je vlasništvo grada - naveo je Petrović.

Konstatuje da su "Bastać i njegov šef Ðilas godinama urušavali i uništavali ovaj bazen", te dodaje da će, za razliku od njih, gradska vlast završiti sve što je započela, poput rekonstrukcije Narodnog muzeja, garaže na Obiličevom vencu, Pionirskog parka, Velikih stepenica na Kalemegdanu...

- Tako ćemo, zajedno u dogovoru sa našim komšijama sa Starog grada, sve buduće projekte da realizujemo, a ti možeš da pretiš i histerišeš zajedno sa tvojim šefovima koliko god hoćeš, pristojna i moderna Srbija će uvek pobediti - poručio je Petrović Bastaću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kloe

    16. jul 2019 | 21:06

    Milogorčević u Beogradu je stvarno umislio da je bitan, i politički jak igrač.

  • Petar

    16. jul 2019 | 18:42

    Jao pa nemojte o tome nećemo sada o tim temama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA