Vučić je imao jedan zahtev za komandanta NATO-a i američkih snaga u Evropi: Volters odmah prihvatio

Sastanak je održan u Predsedništvu Srbije

  • 81
Aleksandar Vucic, Tod Volters

Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM.

Aleksandar Vucic, Tod Volters

Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

Zato je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR i istovremeno prihvatio da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR.

- Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM - rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vucic, Tod Volters

Sastanak u Predsedništvu - Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.

On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM.

Aleksandar Vucic, Tod Volters

Volters i Vučić - Foto: Tanjug/ZORAN ZESTIC

General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.

S tim u vezi, predsednik Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    17. jul 2019 | 19:33

    Neophodno je da imamo komunikaciju i saradnju i da svi radimo u pravcu obezbeđivanja mira i stabilnosti.

  • Novak

    17. jul 2019 | 19:29

    Korektan razgovor je dao znak da na civilizovan nacin mozemo mnogo toga.

  • Aca

    17. jul 2019 | 15:59

    Predsednik Vucic se maksimalno bori za svoju zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA