Haradinaj zaratio sa "Gospodarom Kosova": "Takva ideja samo jača Srbiju"

Haradinaj je izrazio svoju odlučnost, kao šefa tzv. kosovske vlade da ne odustane od takse

  • 11

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da nedostatak jedinstva među lokalnim liderima prema taksi na srpsku robu, čini da Priština bude oslabljena, a Srbiju čini jačom.

Ramuš Hardinaj je to rekao u Prištini, povodom izjave predsednika parlamenta tzv. Kosova, Kadrija Veseljija da sada podržava ideju o suspenziji takse, iako se pre par meseci zalagao za njen ostanak, nakon što je početkom godine lično inicirao suspenziju takse na određeno vreme.

Haradinaj je izrazio svoju odlučnost, kao šefa tzv. kosovske vlade da ne odustane od takse, tvrdeći da on ne daje tržište državi koja negira postojanje tzv. Kosova.

- Mislim da postoji veoma pogrešan pristup, Veseljija i Tačija, i onih koji su oslabili Kosovo u onoj meri u kojoj su ga oslabili, tako da Srbija danas uslovljava da dođe do stola za dijalog. Ko je doveo državu Kosovo dovde, doveo je ko je vodio zemlju. Ovi ljudi su zemlju vodili do sada, sada je nova situacija, došle su nove logike koje ja predstavljam - naveo je Haradinaj.

On je ponovio i da "u isto vreme, ne daje tržište državi koja ga poriče i negira".

- Ovo je suštinska razlika u pristupu. Ako želimo da drugačije objasnimo kako razgovaramo sa Amerikom, mi zaista razgovaramo sa Amerikom kao porodicom, ali porodici treba pokazati gde boli - rekao je Haradinaj, nakon sastanka sa šefom Albanske nacionalne umetničke unije Azganom Hakljajem.

Preneo je da mu je bilo veoma teško da zadrži ovaj politički pravac, upravo zbog ovih kritika za koje je nekoliko puta rekao da utiču na jedinstvo.

- Nažalost, to čini i Srbiju hrabrijom - podvukao je Haradinaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • db

    17. jul 2019 | 14:41

    Porodica USA ???? Reče jednom dr Henri Kisindžer - Kome je Amerika neprijatelj , za njega je opasno , a kome je prijatelj , za njega je kobno. Čeka te veliki slobodan pad bez padobrana Ramuše...

  • Balval

    17. jul 2019 | 16:20

    Bez obzira sto cete minuse da delite istina je da oni vladaju kosovom.I da su se pokazali tvrdim orahom.Svi ih stite brane odobravaju EVO 20 godina su drzava. Imaju pasos priznati su u 90 procenta u svetu. A mi mozemo samo da sanjamo da je jos nase. Sta nama vredi kad nista nemamo od Kosova. Nasi poslanici treba dozvolu da traze da bi otisli a to ako im odobre i kako mozemo reci da je nase.

  • Србија

    17. jul 2019 | 14:40

    Терористо Србија је јака и са идејом и ез ње ,ако ти очи помажу ,ако не онда шта да ти радим!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA