Čije du*e vi ovde zastupate? Trifunović u "klinču" sa organizatorima protesta "1 od 5 miliona"

Ko poštuje, a ko "gazi" Sporazum sa narodom?

  • 67

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" poručili su juče da je bojkot izbora jedina opcija i apelovali da se svi potpisnici Sporazuma s narodom pridržavaju tog dokumenta, jer - u suprotnom - za njih neće biti mesta u okviru subotnjih demonstracija. Dan kasnije stigao je odgovor od Sergeja Trifunovića, lidera Pokreta slobodnih građana.

- Apelujemo da svi govornici, svi ljudi koji su svojim delom i radom doprineli protestima, da nastave priču i podrže bojkot i Sporazum s narodom, to im je obaveza i pravo -rekao je student Martin Bežinarević.

On je na konferenciji za novinare na platou ispred Filozofskog fakulteta podsetio da je Sporazum s narodom potpisalo između 150.000 i 200.000 građana i da su se političari time obavezali da neće izlaziti na izbore ukoliko ne budu fer i pošteni.

Bežinarević je, komentarišući nedavno gostovanje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na televiziji N1, podsetio kako je Trifunović najavio da će taj pokret izaći na sledeće izbore.

On je rekao kako želi da podseti sve potpisnike Sporazuma sa narodom, sve stranke, pokrete, pojedince - da su upravo oni predložili većinu tačaka u sporazumu i da su ih prihvatili, tako da svako odstupanje od tih tačaka sa njihove strane jeste direktno kršenje obećanja koje su dali ljudima na ulici, ali isto tako i blaćenje poverenja koje im je narod poverio.

- Ukoliko dozvole sebi da izađu na bilo koje izbore koje ova vlast raspiše, oni time direktno daju legitimitet ovoj vlasti i daju legitimitet Aleksandru Vučiću - ocenio je Bežinarević.

Odgovor Bežinaroviću, ali i ostalim organizatorima protesta "1 od 5 miliona" stigao je danas od lidera PSG i to na Tviteru.

- Dragi organizatori protesta: vi bejaste građanski protest, jel tako? Optužujete Vučića za polarizaciju, a šta znači ovaj politički proglas? Čije dupe vi ovde zastupate? Stvarno, jeste li normalni? - napisao je Trifunović na svom Tviter nalogu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA