Ramuš Hardinaj danas pred Specijalnim sudom u Hagu

Ramuš Haradinaj, koji je u petak podneo ostavku na mesto premijera upravo zbog saslušanja pred Specijalnim sudom, danas će se pojaviti pred istražiteljima

  • 1
Ramuš Haradinaj Haški tribunal Hag

Foto: Tanjug/AP

Ramuš Haradinaj stigao je u Hag, gde će danas biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

Ramuš Haradinaj, koji je u petak podneo ostavku upravo zbog saslušanja pred Specijalnim sudom, danas će se pojaviti pred istražiteljima.

Naredni potezi suda u vezi sa njim nisu poznati, ali će nekadašnji premijer tzv. Kosova biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Ramuš Haradinaj, ostavka

Printscreen/Youtube/KosovaPress

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je "jače nego ikada pre, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama".

Ponovio je da je "Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama".

Takođe, naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi samo u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti.

Haradinaj je u petak podneo ostavku zbog poziva na saslušanje.

Video: Haradinaj na srpskom jeziku o svojoj ostavci

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. jul 2019 | 12:53

    OTISAO PO NOVU PORUDZBINU SRPSKIH ORGANA I DA UGOVORI CENU SA NASIM ZAPADNIM PRIJATELJIMA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA