Dačić se sastao sa ambasadorima Srbije: Izvestio ih o situaciji na Kosovu i Metohiji (FOTO)

Dačić je detaljno informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine

  • 0
Ivica Dacic Foto: mfa.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa više ambasadora Srbije, koje je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji i jednostranim aktima Prištine.

Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorima Srbije u Portugalu Oliverom Antićem, u Austriji Nebojšom Rodićem, u Albaniji Miroljubom Zarićem, u Nigeriji Ðurom Likarem i sa ambasadorkom Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandrom Ðurović.

Ivica Dacic Nebojša Rodić i Ivica Dačić - Foto: mfa.gov.rs

Dačić je detaljno informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, saopštio je MSP.

Ivica Dacic Oliver Antić i Ivica Dačić - Foto: mfa.gov.rs

Šef diplomatije je preneo ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.

Ivica Dacic Đuro Likar i Ivica Dačić - Foto: mfa.gov.rs

U odvojenim razgovorima sa ambasadorima Srbije, ministar je ponovio spoljnopolitičke prioritete naše zemlje i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ivica Dacic Aleksandra Đurović i Ivica Dačić - Foto: mfa.gov.rs

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o mogućnostima intenzivnijeg produbljivanja odnosa na multilateralnom planu, kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA