≫ 

SZS kritikovao rad vlade, Stefanović im poručio: Izneli ste besmislice

Lideri SZS rad vlade, u kojoj ključnu ulogu ima SNS, ocenili su negativno, a Nebojša Stefanović, član Predsedništva ove stranke rekao je da su svi navodi besmislice

  • 47
Lideri SZS, Nebojsa Stefanovic Foto: TANJUG / TANJA VALIC, Tanjug/Sava Radovanović

Lideri Saveza za Srbiju rezultate vlade, u kojoj ključnu ulogu ima Srpska napredna stranka, ocenili su negativno. Nakon iznetih ocena, oglasio se član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojše Stefanovića, koji je rekao da bi današnja konferencija za novinare lidera Saveza za Srbiju najpre mogla da se nazove po Sterijinoj komediji "Laža i paralaža".

Lideri SZS zameraju, kako su naveli, loša ekonomska rešenja, niski rast bruto domaćeg proizvoda, nedostataka kako tvrde, političkih sloboda i vladavine prava, i vođenje državne politike prema Kosovu i Metohiji.

Predsedavajući SzS Dragan Đilas u loš saldo rada proteklih vlada ubraja to što je, kako kaže, rast prosečne plate u Srbiji nekoliko puta manji u odnosu na rast plata Mađarske, Rumunije, Bugarske.., da je veliki broj građana otišao u inostranstvo, da se rađa najmanji broj beba u poslednjih 100 godina da su građani sada zaduženuhu za 60 posto više nego 2012. godine.

- Sa padom industrijske proizvodnje, rastom spoljnotrgovinskog deficita i nedostatkom investicija u privatnom sektoru, Srbija nema nikakvu ekonomsku budućnost - tvrdi Đilas.

Stefanović je rekao da su lideri SZS izneli besmislice, i da to najviše liči na utkrivanje ko će bolje da prevari i slaže građane Srbije.

- Bahati pokušaji lažiranja sopstvenog lika i dela, koje na njihovu žalost građani Srbije odlično poznaju i to po - dovođenju Srbije na ivicu ekonomske propasti, ostavljanju bez posla više od pola miliona građana, zatvaranju fabrika i rasprodaji Srbije, njihovoj paralelnoj transformaciji u milionere, narko-dilerima kao glavnim kupcima srpskih oranica, zahvalnosti albanskih separatista za udaranje temelja nezavisnosti takozvanog Kosova i korupciji svake vrste, već su izvan granice realnog - rekao je funkcioner SNS.

Stefanović takođe navodi da, agresivna žeđ za povratkom u fotelje i povratkom Srbije u, kako je rekao, njihova mračna vremena, kada je jedina institucija u celoj zemlji bila njihova partija i kada je o svemu i sudbini svakoga odlučivao njihov partijski sud, o čemu, naveo je, jasno govore i predlozi opštinskih odbora iz vremena njihove vlasti koje sudije i tužioci su podobni da budu izabrani po volji njihove stranke, poslednjih nedelja demonstriraju sve transparentnije u želi da se u takva vremena što pre vrate.

Đilas je rekao i da eventualni dolazak relevantnih međunarodnih institucija da provere birački spisak ne bi stvorio uslove za izlazak opozicije na naredne izbore već da bi ti bilo moguće samo ako se ispune "jasni zahtevi" koje su uputili predstavnici ekspertskog tima.

- Sređeni birački spiskovi su samo mali deo toga. Da bi imali izbore neophodni su i slobodni mediji. Ne možemo da imamo slobodne medije ako KRIK objavi argumentovanu priču koju 60 odsto Srba ne čuje jer ni RTS niti jedan drugi medij to ne prenese - rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Stefanović je na ove tvrdnje rekao da je ideja da biračke spiskove provere relevantne međunarodne institucije prevarantska, jer, naveo je, su zapravo Đulas, Jeremić i Boško Obradović ti koji treba da propišu izborne uslove u Srbiji.

- A, ustvari, oni su ih i propisali, jer i danas važe isti izborni zakoni koje je donela prethodna vlast - rekao je Stefanović.

Stefanović u svom saopštenju dalje navodi da su, kako je rekao, hapšenje svog tajkuna Miškovića nazvali propagandom. I da, navodi dalje, izgleda nikako da prežale što tajkuni više ne upravljaju Srbijom, a izgleda da su se uželeli Miškovićeve kase - navodi Stefanović.

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić, kada je reč o politici prema KiM tvrdi da je napravljena je serija ustupaka ireverzibilnog karaktera, za, kako kaže, obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština i ocenjuje da su razgovori "bespotrebno podignuti sa tehničkog na najviši politički nivo." 

Na navode Vuka Jeremića, Stefanović kaže da je licimernost previše slaba reč, i da je Jeremić izneo obmane.

- Licemernost je previše slaba reč da bi se ukratko mogle opisati današnje obmane Vuka Jeremića koji, zarad građana na Kosovu i Metohiji ako ni zbog čega drugog, ne bi trebalo nikad više da govori o našoj južnoj pokrajini. I zbog pitanja koje je postavljeno pred Međunarodnim sudom pravde, a koje nas je skupo koštalo, zbog prebacivanja pregovora o Kosovu i Metohiji iz UN u EU i zbog toga što su uspostavili granice na Jarinju i Brnjaku - kaže Stefanović.

Stefafanović je rekao da je i Đilas, "poslednji čovek koji treba da govori o ekonomiji, osim ako ne misli da konačno objasni kako je od 74.000 evra, koliko je zaradio u Češkoj, došao tokom vlasti do 25 miliona evra, koje danas zvanično prijavljuje".

- O dugovima koje je ostavio Gradu Beogradu, kao i stotinama hiljada izgubljenih radnih mesta u vreme njegove vlasti, ne treba posebno ni govoriti - kaže funkcioner SNS.

- Dodatni decibeli obmana i laži svakako ne mogu sakriti istinu o njihovom bogaćenju i pljačkanju građana Srbije - zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fretg

    24. jul 2019 | 21:36

    Opozicija za drugu politiku nezna,misle da nasiljem mogu da privuku paznju naroda,i tako da budu u centru paznje!!!

  • Mika

    24. jul 2019 | 21:04

    Đilas bolje da se pokrije usima,videli smo kako ste vi iz opozicije upropastili nasu zemlju.Predsednik Vucic i SNS su uspeli da dignu Srbiju na noge.

  • Gaga

    24. jul 2019 | 20:28

    Svašta od opozicije, sa kojim pravom kritikuje vladu koja ima verovatno najviše uspeha od svih dosadašnjih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA