Bilateralni odnosi Srbije i Rusije dostigli visok nivo: Brnabić na sastanku sa Bocan Harčenkom

Predsednica Vlade istakla je i da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je dužnost ambasadora, nama ovako važne zemlje, preuzeo neko ko veoma dobro poznaje odnose Srbije i Rusije

  • 2
Ana Brnabić, Vlada Srbije, Aleksandar Bocan Harčenko, Rusija Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku i ocenila da iza izuzetnih odnosa naših zemalja, stoji, pre svega, uzajamna podrška i tradicionalno prijateljstvo dva naroda.

Predsednica Vlade istakla je i da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je dužnost ambasadora, nama ovako važne zemlje, preuzeo neko ko veoma dobro poznaje odnose Srbije i Rusije, i sveukupnu situaciju i prilike u regionu. To je, prema njenim rečima, ujedno i potvrda važnosti koju dve zemlje pridaju negovanju svojih odnosa i partnerstva.

Ana Brnabić, Vlada Srbije, Aleksandar Bocan Harčenko, Rusija Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku-Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Bocan-Harčenko potvrdio je da su bilateralni odnosi dostigli visok nivo strateškog partnerstva, podrške i međusobnog razumevanja. On je dodao da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislene podrške na međunarodnom planu.

Kao primer dobrog partnerstva, predsednica vlade navela je saradnju u oblasti železničke infrastrukture, pre svega na izgradnji pruge Beograd – Budimpešta, čiju najzahtevniju i najtežu deonicu rade Železnice Rusije, jedna od najboljih svetskih kompanija.

Ana Brnabić, Vlada Srbije, Aleksandar Bocan Harčenko, Rusija Na sastanku je bilo reči i o realizaciji konkretnih projekata u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje-Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji konkretnih projekata u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

Predsednica vlade i ambasador Rusije zaključili su da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa. U tom svetlu razmatrane su mogućnosti susreta dva premijera u toku tekuće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    25. jul 2019 | 16:57

    Ruske baze preko cjele zemlje Srbije i RSrpske odmah.

  • PETAR 1

    25. jul 2019 | 16:23

    Odnosi nikad bolji, oni odnese nasu naftu, a mi sa nasim jabukama mozemo da se nosimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA