"Letelo perje" među Albancima zbog Haradinaja: Evo šta je odlučeno na sednici Vlade u Prištini

Na današnjoj sednici kosovske vlade odlučeno je da se Ramuš Haradinaj obrati ustavnom sudu i zatraži tumačenje da li i dalje može da rukovodi vladom i kakav je status vlade pošto je podneo ostavku

  • 9

Ustavni sud samoproglašene države Kosovo će odlučivati o tome da li Ramuš Haradinaj može da rukovodi vladom i nakon što je podneo ostavku.

Na današnjoj sednici kosovske vlade odlučeno je da se Ramuš Haradinaj obrati ustavnom sudu i zatraži tumačenje da li i dalje može da rukovodi vladom i kakav je status vlade pošto je podneo ostavku.

Rekao je da neće zakazivati sednice vlade dok ne stigne tumačenje ustavnog suda.

On se obratio medijima nakon sednice vlade na kojoj se ministri i potpredsednik Enver Hodžaj iz DPK nisu složili s njegovom namerom da funkcioniše kao premijer u ostavci zajedno sa vladom.

Vlada Kosova, Kosovo, Hasim Taci Na današnjoj sednici kosovske vlade odlučeno je da se Ramuš Haradinaj obrati ustavnom sudu i zatraži tumačenje da li i dalje može da rukovodi vladom i kakav je status vlade pošto je podneo ostavku (arhivska fotografija)-Foto: kryeministri-ks.net

On je na samom početku sednice kazao da aktuelna vlada nema ovlašćenja da donosi odluke koje su bile predviđene dnevnim redom.

- Ovaj sastanak je nakon ove nove političke i zakonske situacije poseban. Znam da je pred vama jedan dnevni red. Mislim da nemamo ovlašćenja za ove teme. Smatram da trebamo da tražimo zakonsku interpretaciju. Teme koje su hitne mogu se tretirati, a sa ostalima ne treba da se nastavi - kazao je Hodžaj.

Haradinaj je rekao da je najbolje da se ovo pitanje pošalje Ustavnom sudu na razlučivanje.

- Teško je uvideti koje su teme hitne a koje ne. Mislim da se kao predsednik Vlade trebam obratiti Ustavnom sudu. Nisam za to, ali sam obavezan da to uradim -izjavio je sada već bivši premijer.

Podsetimo, Haradinaj je 19. jula podneo ostavku zbog poziva u Specijalizovanog tužilaštva Hagu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    26. jul 2019 | 15:55

    Боже, како је јак тај њихов “ уставни суд”, чудо једно!

  • Ccc

    26. jul 2019 | 16:56

    Siptari su za zadrugo3...komedija...ni d od drzave

  • 😭

    26. jul 2019 | 16:44

    Oni su još uvek u plemenskom savezu i fisovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA