Briselski sporazum je mrtav, evrointegracija više nema: Popović o situaciji u regionu

On se osvrnuio i na, kako je rekao farsu sa teroristom Ramušem Haradinajem

  • 20

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik SNP Nenad Popović, rekao je da političke poruke od zapadnih zemalja poslednjih nedelja, jasno govore da evropskih integracija više nema, i da je Briselski sporazum mrtav.

On se osvrnuio i na, kako je rekao farsu sa teroristom Ramušem Haradinajem, premijerom privremenih prištinskih institucija, koji je dao ostavku i, na poziv Specijalnog suda, otišao u Hag, da bi se posle samo jednog dana vratio.

- Posle svih poruka koje smo poslednjih nedelja dobili od zapadnih zemalja - farse sa teroristom Ramušem Haradinajem pred takozvanim Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu - jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav - rekao je Popović.

On je istakao i da bi Srbija trebalo da razvija saradnje sa zemljama koje odnose grade na ravnopravnim osnovama.

- Srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu. Taj pravac podrazumeva da Srbija razvija još čvršću političku, ekonomsku i vojnu saradnju sa onim zemljama koje odnose sa Srbijom žele da grade na ravnopravnim osnovama uvažavajući njen suverenitet i teritorijalni integritet po pitanju Kosova - kazao je ministar.

- U teškim danima koji su pred nama, Srbija mora još čvršće da se drži svog Ustava i Rezolucije 1244, da pomaže gde god, koliko god i kad god može svoj narod na Kosovu, da se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jača, oslanjajući se na svoje prijatelje i saveznike Rusiju i Kinu - naveo je on.

On je rekao i da je potrebno novo nacionalno okuplanje i sabiranje u novim izmenjenim i pretećim okolnostima, uz, naveo je, istovremeno jačanje demokratih procesa u društvu.

- I da na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, osporavamo lažnu državnost Kosova, ne pristajući da ikada tim ubicama i zločincima koji su na čelu privremenih institucija u Prištini, damo ni metar svoje svete zemlje.

Dogodine u Prizrenu! - zaključio je Popović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    27. jul 2019 | 11:57

    Konacno jedan logican i pravi put za razvoj Srbije i zastitu Srba.Sve vreme smo gublii novac na beskonacne pregovore i ultimatume.

  • Danilo

    27. jul 2019 | 14:03

    Popoviću svaka ti je ka u Njegoša

  • .

    27. jul 2019 | 13:00

    On objasnio onako kako jeste, al evo premijerki smeta jer to nije politika vlade. Da narod sto manje zna i da slepo veruje u EU i bolji zivot. I akobsmo okruzeni Eu zemljama koje su beda kolika i mi, mi i dalje ocemo u EU, jer tamo su nam prijatelji a na istoku ne... E zemljo Srbijo, sta si dozivela...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA