• 29

Ako nije u stanju da sprovodi politiku Vlade, neka je napusti: Brnabić o Popoviću

Brnabić podseća da on kao ministar bez portfelja nije nadležan ni za Briselski sporazum

  • 29

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Nenad Popović u današnoj izjavi izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član.

Brnabić podseća da on kao ministar bez portfelja nije nadležan ni za Briselski sporazum i ocene Briselskog sporazuma, ni za evropske integracije u Vladi Srbije.

- Ovakve izjave može da daje kao predsedenik svoje stranke, a nikako u ime Vlade. Svaki ministar u Vladi je dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a oni koji to nisu u stanju su slobodni da je napuste - navela je predsednica vlade u izjavi za javnost.

Ona podseća da je prva rečenica u njenom ekspozeu, odnosno programu Vlade koji je Skupština usvojila kada je glasala za ovu Vladu, a u vezi naše spoljne politike, da EU ostaje naš strateški prioritet i cilj.

- Ovo je nedvosmisleno politika Vlade i nikada nije dolazila u pitanje. Srbija je stabilno na evropskom putu - zaključila je predsednica vlade Ana Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Branislav

    Brnabićka se previše uzda u Vučića, ne odlučuje Vučić već NAROD, samo joj to neko mora nacrtati. Bez Rusije i Kine Srbija će biti kolonija u najcrnjem smislu te reči. Uostalom, gospođi, bez svog mišljenja, Vučić je " OBJASNIO " da nije dobro razumela Popovića!!!

  • Đole

    Ne samo da napusti Vladu već i da izađe iz koalicije sa SNS. Usput da iseli pedesetak ljudi iz svoje stranke koje je zaposlio na ugovor u Vladi Srbije. Njegova stranka je smešna i staje u manji kimbi !

  • Milic

    Ministra popovica za predsednika covek uvek kaze pravu istinu i samo istinu.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima