≫ 

Ruski transporteri sutra prvi put pred kamerama: Evo gde će biti prikazana nova vozila Vojske Srbije

U Srbiju je stiglo 10 oklopnih vozila pešadije BRDM 2, sa kompletima rezervnih delova

  • 18
BRDM-2 Foto: Wikipedia/Khamlabouttavong

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić sutra će prisustvovati prikazu 10 oklopno-izvođačkih automobila BRDM 2 u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu. Ova vozila Srbija je dobila od Ruske Federacije, a prikaz automobila počeće u 9:30 časova u kasarni u Nišu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, prikazu će prisustvovati i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko.

Vozila deo su vojno-tehničkog sporazuma koji je dogovoren između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Kako je juče saopštilo Ministarstvo odbrane u Srbiju je stiglo 10 oklopnih vozila pešadije BRDM 2, sa kompletima rezervnih delova, a prilikom njihovog transporta od strane ruskog prevoznika, nije bilo nikakvih prepreka. Sva tehnika je stigla sigurno i bezbedno, uz poštovanje međunarodnih pravila.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije saopštilo da ta zemlja nije propustila transport sa ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju, zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini, a rumunski mediji preneli su da je reč o 30 tenkova i oklopnih vozila koje je Rusija donirala Srbiji.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je te navode, i saopštilo da su takve tvrdnje, "apsolutna laž".

- Izvoz proizvoda vojne namene iz Rusije u Srbiju odbija se u skladu sa međunarodnim pravom i u okviru bilateralno vojno-tehničke saradnje - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    28. jul 2019 | 13:47

    Jel skupljate oruzje za MUZEJ ili kako vas POSTOJECI USTAV SRBIJE OBAVEZUJE DA POLITICKI U UN A NE U EU RESAVATE POVRATAK SRBIJE NA NATO EU VOJNO OKUPIRANOJ CELOJ TERITORIJI JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE ILI VOJNOM SILOM U RUSKO SRPSKOM VOJNOM SAVEZU ?

  • Лицемер

    28. jul 2019 | 14:31

    Ко ће ово да вози? Гарнизон у СМ-у напуштају и официри а камоли војници. Плата јесте ставка али главни узрок је К-дант гарнизона који је НЕ способан да командује. Млади војници се развлаче по боловањима и примају плате а старији војници раде све и иду са терена на терен. Храну на издвојене објекте развози кп. Васиљевић (официр) а К-дант покушава да војника Рајковића прогура на списак за мировну мисију, без обзира што нема ни један испуњен услов за тако нешто. Докле год се К-дант боји војника ми нећемо бити војска.

  • Mare1

    28. jul 2019 | 16:43

    U komentarima sve Canak do Canka ,Ceda do Cede,Djilas do Djilasa...More dosta bre blebetanja ne smem ovde da opsujem ali bi vas socno nafilovao.Srbija se vojno modernizuje i oprema, tako radi svaka drzava.A vi tisina da ne bi bilo berba usiju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA