Dačić otkrio detalje iz perioda kada je prisluškivan Vučić: Žestoko sam bio protiv toga

On je tada upozoravao i na neke "zakulisne radnje" i na pokušaje nekih stranaka da koriste bezbednosne resurse za praćenje političkih protivnika

  • 9

Bivši ministar policije i aktuelni šef diplomatije Srbije Ivica Dačić potvrdio je da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić svojevremeno bili prisluškivani, i da je, dok je radio kao ministar unutrašnjih poslova, naložio istragu.

On je tada upozoravao i na neke "zakulisne radnje" i na pokušaje nekih stranaka da koriste bezbednosne resurse za praćenje političkih protivnika.

- Žestoko sam bio protiv toga tada, kada sam tražio i smene u policiji, kao što sam i danas protivnik takvih metoda - rekao je Dačić, prenose mediji.

On je naglasio da ni on ni Vučić nemaju šta da kriju, jer aktuelna vlada i predsednik države vode transparentnu politiku.

- Narodu sve otvoreno kažemo, baš kao što i pred strancima otvoreno govorimo i branimo interese Srbije. Neki iz bivše vlasti imali su drugačije metode i drugačiji odnos kada su u pitanju zapadne službe i strani zvaničnici - rekao je Dačić.

Kako kaže, špijuniranje je veliki i ozbiljan problem kojim službe bezbednosti treba ozbiljno da se pozabave, jer su ljudi koji koriste ove metode obračuna sa neistomišljenicima spremni na sve, pa čak i da uhode porodice i decu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    31. jul 2019 | 09:46

    Otkrio nam je ono sto svi znamo ali ne smemo ni da pisnemo da ne naljutimo redom monopoliste na sve i svasta.

  • Pista

    31. jul 2019 | 09:29

    Ovaj covek je ne unistiv pa ja od kad znam za sebe znam i za Dacica,svugde u svetu se menjaju politicari posle izvesnog vremena jer dolaze novi mladi sposobni samo kod nas kad zajasu neznaju da sjasu decenijama,a oticice onda kad decu uvale u poslanicke klupe ili jos neka bolja mesta kao sto je Toma Nikolic pa Krkobabic pa Seselj itd.i to sve na drzavna jasla po grbaci naroda taman posla da zaposle decu u nekoj fabrici kojima se toliko dice.

  • Rastko

    31. jul 2019 | 09:50

    Ako je za to znao Dacic a on svima peva na uvce znali su i oni koji su trebali i koji nisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA