≫ 

Velimir Ilić uleteo u kancelariju kod izvršiteljke, psovao i pretio joj (VIDEO)

Incident se dogodio juče, 31. jula oko 11 sati, a snimak se danas pojavio na društvenim mrežama i u medijima

  • 31

Velimir Ilić, predsednik Nove stranke upao je u kancelariju jednog izvršitelja u Čačku, pretio i vređao izvršiteljku, kako se čuje u snimku koji se pojavio u medijima i društvenim mrežama i to zbog izvršenja koja mu stižu, kako on tvrdi, bez sudske odluke.

Incident se dogodio juče, 31. jula oko 11 sati. Kako se vidi na snimku, Ilić viče, vređa ali i preti zbog toga što mu je na naplatu stiglo neko izvršenje. On u snimku kaže "da će im sutra doći 100.000 građana", psuje, a izvršiteljki koju nije našao na poslu preti i naziva pogrdnim nazivima.

Kako se na snimku čuje, on je rekao i da je dao 100.000 evra za razna izvršenja, ali da niko neće da mu kaže o čemu se radi.

Ilić je urlao na zaposlene u kancelariji, pretio im, vikao "je*aću vam mater lopovsku", ali i za izvesnu žensku osobu rekao da je "ku*va raspadnuta".

VELIMIR ILIĆ Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nova Srbija (NS) saopštila je da su ta stranka i njen predsednik Velimir Ilić izloženi stalnim pritiscima javnih izvršitelja i da je Iliću došla policija na vrata jer ga je javni izvršitelj, kako je ta stranka navela, prijavio da se neprimereno ponašao u njegovoj kancelariji.

Milanka Savić, javna izvršiteljka u čijoj kancelariji se dogodio incident, kaže za Insajder da je Ilić počeo da viče “sa vrata”, da uopšte nije tražio uvid u predmet i da u slučaju Ilića samo postupa po Rešenju o izvršenju Osnovog suda u Čačku, a po presudi Višeg suda u Beogradu.

- Gospodin Ilić nije tražio uvid u predmet što se i vidi na snimku, nije je tražio neku informaciju, već je sa ulaznih vrata počeo da viče, čime je izazvao strah kod zaposlenih (koje su sve mlade osobe ženskog pola), pa je koleginica koja je čula viku u prostorijama na spratu kancelarije pozvala policiju bez da je znala ko se nalazi u kancelariji u prizemlju - navodi izvršiteljka za Insajder.

Izvršiteljka kaže da je ovo prvi put da je Ilić došao u njenu kancelariju, a da je ona pre nekoliko dana preporučenom pošiljkom pokušala da mu dostavi rešenje o izvršenju na osnovu izvršne isprave, presude Višeg suda u Beogradu, koje je doneo Osnovni sud u Čačku. Pošiljka se, međutim, danas vratila neuručena, ali je Ilić upao u kancelariju. Ona dodaje da bi Iliću bio omogućen i uvid u predmet i sve informacije u skladu sa zakonom. Presuda Višeg suda u Beogradu, prema navodima izvršiteljke, je pravnosnažna i izvršna iz 2017. godine.

Juče, po svemu sudeći nakon incidenta, Ilić je održao i konferenciju za novinare na kojoj je izvršitelje nazvao najvećom nesrećom Srbije i naveo da već pet godina prima trećinu plate zbog “konstantnih izvršenja, a da niko ni u sudu, ni u tužilaštvu, ni u kancelariji izvršitelja ne može da mu kaže koliko ukupno imam tih izvršenja i do kada će da traju”. Naveo je i nekoliko primera kako bi dokazao neregularan rad izvršitelja, pa tako i to da mu je iz Novog Sada stiglo izvršenje za zakup stranačkih prostorija u tom gradu koje Nova Srbija nije zakupila ni koristila.

VIDEO: Održan protest protiv izvršitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velja

    1. avgust 2019 | 21:14

    Prvi put da odobravam ovakvo ponašanje Velje Ilića,šta sažaliste se nad sirotim i nezaštićenim izvršiteljima koji nemilice izbacuju ljude iz stanova služeći se svim mogućim cakama i onda kupovali te iste stanove bud zašto.Banda, valjda će se bar nešto promeniti novim zakonom nadam se.

  • RICINUS

    2. avgust 2019 | 11:07

    Ilić barem može da im kaže a šta da radi kako da se brani srpska obespravljenja sirotinja

  • Avram

    1. avgust 2019 | 21:02

    Moj Veljo o kojih 100 000 ljudi pricas da ces da dovedes ,pa ni tvoji iz Atenice nece da imaju posla sa tobom ,jednom si nas za*ebo vise neces.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA