Stefanović objasnio zašto je Vučić na jednoj televiziji čitao dokument sa oznakom državne tajne

Predsednik ima pravo na to pošto se radi o dokumentu koji se tiče njega lično - objasnio je ministar Stefanović

  • 13
SRBIJA MUP VOZILA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Potpredsednik vlade i ministar policije Nebojša Stefanović kaže da predsednik države, parlament i vlada po zakonu imaju pravo da skinu oznaku tajnosti sa bilo kog dokumenta bilo kog stepena tajnosti, te da je bilo u interesu javnosti da se iznesu podaci da je Aleksandar Vučić bio praćen i prisluškivan.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Vučić na jednoj televiziji juče javno čitao dokument sa oznakom državne tajne, Stefanović je istakao da nije glavna stvar u tome što je predsednik čitao poverljiv dokument, već to što je Vučić praćen i prisluškivan.

- Ne samo što predsednik ima pravo na to pošto se radi o dokumentu koji se tiče njega lično, već se postavlja pitanje kako nije bila tema to što su danima nam pričali kako se to prisluškivanje nikada nije desilo pokušvali da nas ubede kako smo svi ludi. A onda kada izađe sa istinom i pokaže ko su lica i kako su to radili i da je godinama praćen i prisluškivan - naveo je Stefanović.

Aleksandar Vucic Predsednik ima pravo da skine oznaku tajnosti i da to kaže u javnom obraćanju, rekao je Nebojša Stefanović-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pita šta je problematično u tome što je predsednik izneo podatke koji su u interesu javnosti.

Stefanović navodi su upravo oni koji su bili nosioci javnih ovlašćenja tvrdili da to nije tačno kada su oni bili vlast, ali se pokazalo da su to radili za vreme DS i SPS devedesetih godina, kao i da to potvrđuju sudski nalozi, praćenje bez naloga i podaci BIA.

- Predsednik je izneo istinu i pokazao da je to tačno. Sva druga lica pomenuta nisu više u Srbiji niti obavljaju bilo kakvu funkciju na teritoriji Srbiji, dok za ona koja jesu ima njihovu saglasnost i nema problema da se izađe sa njihovim imenima, pošto su bili predmet interesovanja bezbednosnih služba i bili su pod merama da bi se pratio predsednik - naglasio je Stefanović i istakao da je u interesu našeg naroda da to sazna.

Zašto to više smeta od činjenice da je neko praćen i prisluškivan, zapitao je ministar policije.

Ponovio je da predsednik ima pravo da skine oznaku tajnosti i da to kaže u javnom obraćanju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dobrica

    2. avgust 2019 | 18:18

    Baš me briga za prisluškivanje. Bolje bi bilo da nam Predsednik priča detaljno koliko smo opljačkani (roditelji koji sudski potražuju pare za preplaćene vrtiće, penzioneri za otete penzije, radnici za smanjene plate Itd .)I gde su te pare kad se za sve što se gradi zadužujemo.

  • Jeretik

    2. avgust 2019 | 15:06

    A koja je korist od prisluskivanja nekoga, ko danas kaže jedno a sutra uradi sasvim deseto, nekoga ko i sam zaboravi šta je juče pričao?

  • Nenad

    2. avgust 2019 | 21:16

    Naravno da je prekršio zakon. To je DRŽAVNA tajna a ne Vučićeva tajna. E sad, što predsednik misli da je on država je drugi problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA